July 28, 2021

Pegasuksen skandaalin jälkeen Israelin hallituksen harkintavalta

Tel Avivissa pidetyssä kyberturvallisuuskonferenssissa Israelin hallituksen päämiehellä Naftali Bennettillä ei ollut keskiviikkona 21. heinäkuuta yhtään sanaa Pegasuksen skandaaliin. Viikon alusta lähtien maan poliittiset johtajat ovat pitäneet matalaa profiilia; sanomalehdet, paitsi päivittäin Haaretz, joka on osa ilmoitusten takana olevaa konsortiota, eteni nopeasti.

Vaikka NSO-yritys onkin yksityinen, se ei toimi ilman Israelin hallituksen valvontaa: Voidakseen viedä ohjelmistonsa, kuten minkä tahansa asekaupan ulkomaille, sen on saatava vihreä valo puolustusministeriöltä. Mikä ilmoitti tiistaina hänen ministerinsä Benny Gantzin äänellä, että hän oli “Opiskelu” Herzliyassa sijaitsevaa ryhmää vastaan ​​esitetyt syytteet. “Israelin osavaltio sallii kyberteknologiatuotteiden viennin vain hallituksiin vain lailliseen käyttöön ja vain rikosten ja terroritekojen estämiseksi tai tutkimiseksi.”, hän puolusti itseään. Israel väittää “Ei pääsyä NSO-asiakkaiden keräämiin tietoihin”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Project Pegasus”: Kuinka israelilainen yritys NSO Group mullisti vakoilun

Kulissien takana hallituksen sanotaan kuitenkin perustaneen ministerien välisen ryhmän kansallisen turvallisuusneuvoston määräysten mukaisesti tarttumaan asiaan – vain ollakseen valmis diplomaattisten seurausten varalta. Vasemmistolaisen Meretz-puolueen terveysministerin Nitzan Horowitzin oli vaadittava «Selvennykset» Benny Gantzin tapauksesta torstaina; yksi poliittisen kokoonpanonsa varajäsenistä vaatii NSO: n vientilisenssien keskeyttämistä. Mutta muut poliitikot ovat suurimmaksi osaksi hiljaa, alkaen Meretzin toisesta ministeristä (ympäristöasioista) Tamar Zandbergista, joka oli kuitenkin yrittänyt lobbata kybervalvontayhtiötä vastaan ​​oikeudessa vuonna 2017 paljastettuaan Pegasuksen käytön ihmisiin oikeuksien puolustajat, toimittajat ja parlamentaarikot Meksikossa.

Näkymätön ase

Tänään hallituksen johdolla Naftali Bennett oli ajatellut maaliskuun 2020 lopussa kutsuvan NSO: ta perustamaan järjestelmän, jolla arvioidaan reaaliajassa jokaisen Israelin kansalaisen todennäköisyys saada Covid -19. Hän oli sitten puolustusministeri, ja ajatus hylättiin nopeasti. Haaretz oli prosessin aikana paljastanut, että herra Bennett oli NSO: n presidentin Shiri Dolevin tuttava, myös hyvin lähellä hänen poliittista liittolaista Ayelet Shakedia, nyt sisäministeri. Vuonna 2017 hänet esiteltiin televisiossa parhaana ystävänään päivälehden mukaan.

Sinulla on 46,52% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

kotisivu