July 28, 2021

‘Rosemary-operaatio’. Pura Iberian savukkeiden tuotantoverkko

A Guarda Nacional Republicana (GNR) purettiin ‘Operation Alecrín’ -operaatiossa yhteistyössä Espanjan Guardia Civilin kanssa ja OLAFin ja EUROJUSTin tuella. järjestetty Iberian verkosto, joka on erikoistunut savukkeiden ja muiden tupakkatuotteiden laittomaan tuotantoon ja markkinointiin. Toimintaa kehitettiin kansallisella alueella ja Espanjan kuningaskunnassa 22. toukokuuta – 15. heinäkuuta, mikä johti pidätyksiin ja vastaajien perustamiseen.

Tämä toimenpide, viranomaisen mukaan uutishuoneisiin lähetetyssä muistiossa, “oli lopputulos tutkimukselle, joka mahdollisti infrastruktuuri savukkeiden massatuotantoon Espanjassa sekä erilaiset logistiikkaperusteet savukkeiden varastoimiselle, käsittelylle, pakkaamiselle ja jakelulle ja muut tupakkatuotteet molemmissa maissa ”.

Se johti ”125 etsintäluvan, 29 pidätyksen, yli kahden miljoonan euron käteisen, 51 tonnin tupakkatuotteiden (tupakanlehti- ja jauhotupakka), 40 miljoonan savukkeen, seitsemän ampuma-aseen ja erilaisten koneiden takavarikointiin. tuottaa savukkeita ”, olettaen että “On vahingoittanut molempien maiden taloudellisia etuja noin 10 miljoonalla eurolla”, osoittaa myös GNR: n.

Portugalissa noudatettiin 97 etsintälupaa – 59 talonhakuun ja 38 muuhun kuin kotitalouteen. Huomionarvoista on noin 97 000 valmistettua savuketta, noin 520 kiloa tupakanlehteä, erilaiset tupakkatuotteiden ja “laittomassa tuotannossa käytettävien raaka-aineiden” valmistuksessa ja pakkauksessa käytettävät koneet, kuten savukeputket, pahvipakkaukset ja pussit / laatikot tupakan pakkaamiseen.

Viranomaiset takavarikoivat vielä 758 tuhatta euroa käteistä, kymmenen kevyttä ajoneuvoa, 17,1 grammaa hash-siitepölyä ja erilaisia ​​atk-laitteita.

Takavarikot operaatiossa Alecrín© Kansallinen republikaanivartiosto

Portugalissa takavarikoitiin 12 miljoonaa savuketta

Noin kaksi vuotta jatkuneen tutkinnan aikana yhdeksän ihmistä pidätettiin Portugalissa ja Portugalissa “Yhteensä 12 miljoonaa savuketta ja 600 kiloa muita tupakkatuotteita (tupakanlehti ja jauhettu tupakka) takavarikoitiin valtion alueella”, paljastaa BKTL samassa lausunnossa. Nämä vastaavat puuttuvaa veromaksua (IEC-IT ja IVA) 2.300.000 euroa.

olivat vielä Mukana oli 34 Portugalin kansalaisuudesta syytettyä, 40–65-vuotiaita, “syytetty pätevän salakuljetuksen, vilpillisen kuluttamisen pätevään kulutukseen, pätevään veropetokseen, rahanpesuun ja rikollisuuteen liittyvistä rikoksista”.

takavarikoidut ajoneuvot© Kansallinen republikaanivartiosto

Lue myös: purettu kansainvälinen tupakan salakuljetusverkosto. Vankeja on 17

Aina olla ensimmäinen tietää.
Viides peräkkäinen vuosi Consumer Choice for Online Press.
Lataa ilmainen sovellus.

Lataa Apple Store
Google Play -lataus

.

Kotisivu