August 1, 2021

sähköiset keskustelut kansalliskokouksessa

Toinen 900 tarkistusta, vastustusta, jotka eivät anna irti, enemmistö, jonka kysymykset ristittelevät: kansalliskokouksen on jatkettava torstaina 22. heinäkuuta terveystodistuksen jatkamista koskevan lakiesityksen käsittelyä ensimmäisen usein keskiviikkoon saakka tapahtuvan sähkövaihdon jälkeen.

“Anna meidän mennä eteenpäin, kiitos”, on toistuvasti vedonnut terveysministeri Olivier Véraniin, kun taas lakiesitys on nimenomaisesti hyväksyttävä viikonlopun loppuun mennessä Covid-19: n Delta-variantin painostuksen vuoksi.

Esitetystä 1 000 tarkistuksesta vain noin 100 otettiin huomioon illalla. Esityslistaa on muutettu keskustelun jatkamiseksi koko päivän torstaina, mikä viivästyttää kuljetuspalvelua senaattiin.

Lue myös Terveystodistus: koe uudelleen ensimmäinen keskustelupäivä edustajakokouksessa

Kutsuttujen ja sääntöihin liittyvien muistutusten välillä ainoa keskiviikkoiltana vahvistettu muutos oli täsmentää, että kansainvälisen matkan terveyskortti vaaditaan vain yli 12-vuotiailta.

“Monet eivät enää ymmärrä mitään”

Hyvin varustellussa salissa vastustukset puhalsivat kylmää ja kylmää, jotkut pyysivät menemään pidemmälle erityisesti liikkumisrajoituksissa, kun toiset halusivat löysätä solmua.

Laki, jonka julkinen mielipide on kiistellyt voimakkaasti, heijastaa Emmanuel Macronin 12. heinäkuuta julkaisemia ilmoituksia hoitajien rokotusvelvollisuudesta terveystodistukseen (joka osoittaa täydellisen rokotuksen, äskettäisen negatiivisen testin tai rokotuksen) pääsystä kahviloihin, ravintoloihin ja ravintoloihin. junat elokuun alusta.

Kohta: Terveyslippu: missä sitä vaaditaan 21. heinäkuuta alkaen? Mitkä testit hyväksytään? Sen laajentamisen esittämät kysymykset

Tarkistukset 1 artiklan poistamiseksiOn – avain – hylättiin, samoin kuin ehdotukset, jotka tulivat kaikilta osapuolilta, jotta voidaan vähentää terveysjärjestelmän hätäpoistumisjärjestelmän jatkamista ja sallia uusi kokous parlamentissa.

Vastustukset pilattiin ”Kauhistuttavat olosuhteet [d’examen] arkaluontoiselle tekstille “. “Ota aikaa, virus ei odota”, vitsaili toimittaja La République en Marche (LRM) Jean-Pierre Pont.

“En pidä saniteettipassityökalusta” lisää “Hallita on valita”, ja “Se on rohkeutta politiikassa, se ei ole saada keskustelut kestämään”, puuttui herra Véraniin syytettynä annosten puuttumisesta tai esteiden esteistä.

Mutta kysymykset tulivat myös enemmistöltä. “Tänään viestit ovat harhaanjohtavia, ja monet eivät enää ymmärrä mitään”, kertoi Christophe Blanchet (MoDem), viitaten ajatukseen siitä, että läpäisy voisi saada maskin putoamaan.

Lue myös Terveysluvan jatkamisesta, jota tarkastellaan yleiskokouksen jännitteissä, hallitus lupaa

Kohdennetut rokotteet

Lämpötila nousi valitun kovidoskeptikon Martine Wonnerin puheenvuorojen aikana mielenosoittajia terveydentilaa vastaan ​​lauantaina Pariisissa. “Tee paikka parlamentaarikoille”. Paraateja järjestettiin jälleen keskiviikkona useissa kaupungeissa, kuten Pariisissa, lähellä Palais Bourbonia.

Avauksessa Olivier Véran oli kohdentanut anti-rokotteet raivokkaasti, kun taas Covid-19-kontaminaatiot saavuttivat 21 000 viimeisen 24 tunnin aikana. “Lampaat eivät ole mitä luulet”, sanoi ministeri, joka kunnioitti “Maa, joka pysyy lujana”, ja suurin osa ranskalaisista, jotka “Älä huutaa”.

Edustajina edustajat olivat valiokunnassa edellisenä iltana jo lykänneet 12–17-vuotiaiden terveystodistusta syyskuun loppuun. Hallitus oli jo vapauttanut tämän ikäryhmän 30. elokuuta asti. Hoitajille, palomiehille tai vanhusten kanssa työskenteleville ammattilaisille annettua rokotusvelvollisuutta tuetaan laajalti, paitsi äärioikeistoa ja vasemmistoa.

Erimielisyydet terveysluvan jatkamisesta

Juuri saniteettipassin jatkeessa oikealle ja vasemmalle on varattu banderillansa. Kansallinen tietotekniikan ja vapauksien komissio (Cnil) on juuri pyytänyt parlamenttia “Rajoita” uusi laite.

Varajäsenet republikaanit (LR) vaativat “Joustavuus”, alennetuilla sakoilla ja vapautuksella ensimmäistä rokoteannosta saaneista – ehdotus hylättiin, herra Véran ilmoitti, että yksi annos johtaa riskin pienenemiseen vain 30%. Sosialistit hylkäävät passin ja pitävät parempana a ”Pakollinen rokotus” aikuiset vastaan ​​Covid-19 “Täältä 1On Lokakuu “.

Istunnossa Marine Le Pen (National Rally, RN) vitsaili hallituksen lupauksista kaksi kuukautta sitten, jotka “Kaikilla sävyillä hän oli sanonut, ettei hän laajenna terveydentilaa päivittäiseen toimintaan”. Kommunistit ja “kapinalliset” siirtyvät kohti maailmanlaajuista äänestystä laskua vastaan ​​hylkäämällä “Saavuttanut” yksilönvapauksiin.

Enemmistön puolella suurin osa alkuperäisistä varauksista menneisyyttä kohtaan on pyyhitty pois presidentin ilmoituksista ja hallituksen miinanraivauksesta. Mutta kysymys potilaiden pakollisesta eristämisestä menee huonosti joidenkin LRM: ien kanssa ja jotkut kapinalliset ovat antaneet äänen. Hallitus on myös luvannut muutoksia yksinäisten työntekijöiden tulojen menetyksen välttämiseksi heidän saastumisensa vuoksi.

Maailma AFP: n kanssa

Niin kuin