August 3, 2021

Tutustu ensimmäisiin julkaistuihin tuloksiin

Vuoden 2021 väestönlaskenta oli suurin kansallinen tilastotoimenpide, johon osallistui noin 15 tuhatta ihmistä ja lukuisten yksiköiden yhteistyö.

Ensimmäiset tulokset vuoden 2021 väestölaskennasta esitetään 28. heinäkuuta. Kansallinen tilastoinstituutti (INE) julkaisi kuitenkin joitain tietoja tänään.

2021-väestönlaskenta: Käytetyin menetelmä oli perheiden suora pääsy verkkosivustolle (87,5%)

Vuoden 2021 väestönlaskennan keräysvaihe tapahtui 5. huhtikuuta ja 31. toukokuuta välillä, ja siihen osallistui väestö sitoutuneesti, jolloin suurin osa töistä saatiin päätökseen vasta 6 viikkoa väestönlaskennan päivämäärän (19. huhtikuuta) jälkeen.

INE: n tietojen mukaan 99,3 prosentin digitaalisten vastausten joukossa eniten käytetty tapa oli suora pääsy verkkoon perheitä verkkosivustolle (87,5%), jota seuraa vastaukset käyttämällä laskurin mobiilisovellus (7,7%) ja lopuksi kyselylomakkeiden täyttäminen seurakuntaneuvostoissa sijaitsevissa ebalcõeissä (4,1%).

On huomattava, että pandemiatilanteesta ja koko prosessin suuresta monimutkaisuudesta huolimatta tämän väestönlaskennan onnistuminen on erottamaton kansalaisten erittäin korkeasta osallistumisasteesta, joka puolestaan ​​johtui kaikkien niiden valtavasta sitoutumisesta, jotka tuki, levitti ja osallistui näihin vuoden 2021 väestönlaskentoihin.

INE: n 28. heinäkuuta esittämän vuoden 2021 väestönlaskennan tulokset ovat edelleen alustavia, koska ne perustuvat keräysprosessista saatuihin laskelmiin ja julkaistiin ennen koko käsittelyn ja kerättyjen tietojen validoinnin loppua.

Vuoden 2021 väestönlaskennan lopullisten tulosten julkaiseminen on suunniteltu vuoden 2022 4. vuosineljännekselle, mutta sitä edeltää kuitenkin alustavien tulosten esittely, joka julkaistaan ​​ensi vuoden helmikuussa

hyödyllinen lähde