August 2, 2021

Varin prefektuuri ilmoitti naamion käytön palauttamisesta “58 kunnassa” perjantaista lähtien

Varin prefektuurin pääsihteeri Serge Jacob piti torstaina tiedotustilaisuuden. Hänen tehtävänään oli ilmoittaa terveystoimien vahvistamisesta Delta-variantin leviämisen estämiseksi.

“Tämän etenemisen kiihtyminen ei saa minua lykkäämään tiettyä määrää toimenpiteitä”, mutta toimenpiteet “lokalisoitu, sovitettu suhteelliseksi ja myös palautuvaksi”. Tänä torstaina iltapäivän alussa Varin prefektuurin pääsihteeri kertoi yksityiskohtaisesti tehdyt päätökset Delta-variantin levityksen hillitsemiseksi. Serge Jacob korosti näin ollen “hyvin vastakkaista” terveystilannetta tässä hyvin turisti-osastossa. Lopuksi hän ilmoitti palauttavansa velvollisuuden käyttää naamiota ”58 kunnassa” tästä perjantaista alkaen.

“Kun toiminta jatkuu – meillä on tällä hetkellä aktiivisuustaso, joka oli vuonna 2017 – toimenpiteillä pyritään säilyttämään kansalaistemme terveys vaarantamatta talouden elpymistä”, hän sanoi.

Lehdistötilaisuuden jälkeisessä lehdistötiedotteessa täsmennettiin kuitenkin, että tämä velvoite ei koske “luonnollisia alueita”, kuten “metsiä, rantoja”, eikä ihmisiä fyysisen rasituksen keskellä.

Luettelo 58 kunnasta

Kyseiset 58 kuntaa ovat sen vuoksi seuraavat pääkaupunkiseudulla ja taajamayhteisöittäin:

Toulon-Provence-Välimeren metropoli: Carqueiranne, La-Crau, La-Garde, Hyères, Ollioules, Le-Pradet, Le-Revest-les-Eaux, La-Seyne-sur-Mer, Six-Fours-les-Plages, Toulon, LaValette-du-Var , Saint-Mandrier-sur-Mer. Bandol, Le-Beausset, La-Cadière-d’Azur.

Sud-Sainte-Baume taajamayhteisö: Le-Castellet, Évenos, Riboux, Saint-Cyr-sur-Mer, Sanary-sur-Mer, Signes.

Var-Estérel-Méditerranéen taajamayhteisö: Les-Adrets-de-l’Estérel, Frèjus, Puget-sur-Argens, Roquebrune-sur-Argens, Saint-Raphaël.

Saint-Tropezinlahden kuntien yhteisö: Cavalaire-sur-Mer, Cogolin, La-CroixValmer, La-Garde-Freinet, Gassin, Grimaud, La-Môle, Le-Plan-de-la-Tour, Ramatuelle, RayolCanadel-sur-Mer, Sainte-Maxime, Saint- Tropez;

Välimeren kuntien yhteisö Porte des Maures : Bormes-les-Mimosas,
Collobrières, Cuers, Le-Lavandou, La-Londe-les-Maures, Pierrefeu-du-Var.

Pays de Fayencen kuntien yhteisö: Bagnols-en-Forêt, Callian, Fayence, Mons, Montauroux, Saint-Paul-en-Forêt, Seillans, Tanneron, Tourettes;

Gapeau-laakson kuntien yhteisö: Belgentier, La-Farlède, Solliès-Pont, Solliès-Toucas, Solliès-Ville

Kohoaa lahdella

On sanottava, että Varissa, jossa luetellaan “16 tutkittavaa klusteria” Serge Jacobin mukaan, esiintyvyysaste on hyvin vaihteleva. Osastotasolla, 103 tapausta 100 000 asukasta kohden, olemme varmasti ylittäneet hälytysrajan – asetettu 50 saastumista 100 000 asukasta kohti – mutta alle tiettyjen naapurimaiden tautitapausten: Alpes-Maritimes pahoittelee siten 196 tapausta 100 000 asukasta kohti Geodes, työkalu tähän Ranskan kansanterveyden

Tämä osastojen tasoitus ei kuitenkaan ota huomioon alueeseen vaikuttavia realiteetteja. “Saint-Tropezinlahdella ilmaantuvuusaste on noussut 24: stä 262: een viikon aikana, ja joissakin kunnissa se on yli 900”, Serge Jacob lisäsi.

Erityisesti kärsivät nuoret

Ikäryhmien näkökulmasta myös yhtenäisyyttä haetaan turhaan. Siten nuoret – joiden rokotus alkoi myöhemmin – näyttävät kärsivän eniten. “Saint-Tropezinlahdella ilmaantuvuus nousi 24: stä 262: een yhden viikon aikana, ja joissakin kunnissa se on yli 900”, totesi prefektuurin pääsihteeri toisaalta iloisena. : ”Rokotamme tänään yli 10000 ihmistä päivässä. Yli miljoona injektiota ylitti eilen, ja yli puolet Varin asukkaista sai vähintään yhden annoksen.

Panos on entistä tärkeämpi, kun otetaan huomioon Delta-muunnoksen nyt vallitseva painoalue. “Varissa Delta-variantin osuus on 93% verrattuna muihin viruskantoihin”, sanoi Serge Jacob.

Robin Verner BFMTV-toimittaja

Lue lisää