August 1, 2021

Yhdysvalloissa republikaanien senaattorit estävät infrastruktuurisopimuksen

Yhdysvaltain senaatti kieltäytyi keskiviikkona 21. heinäkuuta aloittamasta tässä vaiheessa Joe Bidenin strategiassa keskeisen 1200 miljardin dollarin (1,017 miljardin euron) infrastruktuuriin tehtävän investointisuunnitelman tutkimista, joka kaikesta huolimatta oli optimistinen parlamentaarisen menettelyn loppuosa.

Republikaanien valitut virkamiehet, joilla on estävä vähemmistö, vastustivat parlamentaaristen keskustelujen aloittamista tämän jättimäisen suunnitelman ensimmäisen testin aikana, joka on erittäin kallis demokraattiselle presidentille.

Lähes kuukausi sitten demokraattinen presidentti ilmoitti pääsevänsä sopimukseen kummankin osapuolen valittujen virkamiesten kanssa investoimaan tämä huomattava summa kahdeksan vuoden aikana teille, lentokentille, vesiverkkoihin tai Internetiin laajakaistalla.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Joe Biden pääsee kompromisseihin republikaanien kanssa infrastruktuurin päivityksissä

“Tarvitsemme enemmän aikaa”

Joe Biden matkusti keskiviikkona Cincinnatiin, Ohion kaupunkiin Yhdysvaltojen koilliseen, ja muistutti oppositiopoliitikkoja tästä epävirallisesta sopimuksesta: ”Olen kotoisin perinteestä (…) missä, kun kättelemme, siinä kaikki, pidämme sanamme “, hän sanoi.

” Joo ! “, hän vastasi CNN: n toimittajalle, joka kuulusteli häntä julkisessa keskustelussa saadakseen selville, uskoiko hän ensi maanantaina myönteiseen äänestykseen keskustelun aloittamiseksi suunnitelmansa yksityiskohdista. “Ja me korjaamme pirun sillan!” “, hän sanoi nauraen ja suosionosoituksin. Hän viittasi infrastruktuuriin, joka oli hyvin lähellä Cincinnatia, Brent Spence -sillaa, jonka kunnostamisesta on keskusteltu jo vuosia ja jota pidetään ikääntyvän amerikkalaisen infrastruktuurin tunnuksena.

Senaatin demokraattinen johtaja Chuck Schumer oli halunnut aloittaa parlamentaarisen työn keskiviikkona. Mutta republikaanit pitivät muutosta kiireellisenä. “Tarvitsemme enemmän aikaa”, selitti senaattori Todd Young. Keskustelut kompastuvat keinoista rahoittaa nämä kulut, koska republikaanit ovat hylänneet laitteen, joka olisi vahvistanut veronkierron torjuntaa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Yhdysvalloissa Joe Bidenilla on ensimmäisiä esteitä

Vaikka äänestys epäonnistui, tekstin pitäisi säilyä. Molempien osapuolten 22 neuvottelijaa vakuutti lehdistötiedotteessa, että he “Edistynyt merkittävästi ja ole valmis sopimukseen”. Yksi heistä, maltillinen republikaani Mitt Romney mainitsi jopa ensi maanantaina työnsä loppuun saattamisen.

Vihreät energiat, terveys tai koulutus

Infrastruktuurin ulkopuolella “Klassikot”, jonka puolesta hän todennäköisemmin saa republikaanien äänet, presidentti Joe Biden haluaa mittavia investointeja vihreään energiaan, terveyteen tai koulutukseen.

Koska republikaanit vastustavat menojen lisäämistä näillä alueilla, demokraatit ovat valmiita etenemään omin päin rinnakkaissuunnitelmalla, jonka arvo on tällä hetkellä 3,5 biljoonaa dollaria. Tätä varten he aikovat käyttää budjettilaskuihin liittyvää menettelyä, jonka avulla senatin hyväksymiseen tarvittavien äänten määrä voidaan vähentää 50: een sadasta (muuten 60: tä vastaan).

Heillä ei kuitenkaan ole varaa yhteen virheeseen, mikä on edelleen epävarmaa, kun otetaan huomioon heidän riveissään olevat erilaiset herkkyydet. “Meillä ei ole paljon vipuja”, tunnusti senaattori Bernie Sanders, amerikkalaisen vasemmiston hahmo. “Meillä ei ole varaa olla tekemättä näitä investointeja”, kuitenkin korosti perjantaina Joe Biden matkan aikana kongressiin.

Lue myös Joe Biden ehdottaa mittavaa investointisuunnitelmaa Yhdysvaltojen nykyaikaistamiseksi

Maailma AFP: n kanssa

kokeile tätä sivustoa