June 22, 2021

Balenciaga ja kloonien hyökkäys

Virallisen muotiviikkokalenterin ulkopuolella esiteltyjen kokoelmien kausiluonteisuuden ymmärtäminen on palapeli. Sunnuntaina 6. kesäkuuta Balenciaga esitteli ”Spring 22” -mallistonsa. Pari päivää ennen Lontoossa 11. kesäkuuta alkavien kevät-kesän 2022 miesten muotiviikkojen alkua, ennen kuin jatkat Milanossa ja Pariisissa, pariisilainen talo on paljastanut sekoitetun linjan näytöissä.

Kun otetaan huomioon muotinäytöksen perinteiset koodit, nimittäin pitkä palkintokorkeus, yleisö vieraita, jotka istuvat useissa riveissä, ja mallit, jotka seuraavat toisiaan hurjasti, tämän Quentin Deronzierin ohjaaman videon lavastus näyttää ensi silmäyksellä klassiselta.

Käännettävät trenssitakit ja takit tarjoavat erilaisia ​​käyttömahdollisuuksia, kun taas leveät housut on varustettu soljilla ja metallinastoilla tai ne voidaan vaihtaa haalareiksi.

Tämä ei ollut laskematta brändin halua ruokkia uutta tekniikkaa. Viime kausina Demencia Gvasalia, joka on Balenciagan tyylin johtaja vuodesta 2015, on todellakin hyödyntänyt pandemian asettamia virtuaalisia paraateja kuljettaakseen siluettiaan elämää suuremman videopelin sydämeen tai saadakseen mallinsa matkustamaan käytännössä . New Yorkista Berliiniin Pisan kaltevan tornin kautta.

Tällä kertaa Clones-nimisen kokoelman ainoana sankaritarina on amerikkalainen malli ja taidemaalari Eliza Douglas, joka lainaa kasvonsa kaikille catwalkia käveleville malleille. Jotkut niistä ovat syvä väärennös (nämä videot toistavat henkilön ominaisuuksia ja eleitä), kun taas toisissa Eliza Douglasin kasvot on siirretty digitaalisesti sisarusten ruumiisiin. Kuvittelemme päivän päähenkilön viettäneen useita tunteja elektrodeja kasvoilla kuuluisan vihreän taustan edessä, jonka Hollywoodilla on salaisuus. Vaikea erottaa totta väärästä.

Katsojat, kaikki pukeutuneet mustaan, eivät oikeastaan ​​olleet siellä, mutta tekniikan taikuuden vuoksi he näyttävät olevan hiljaa istuvat, matkapuhelimet käsissään. Digitaalisten työkalujen käyttö näkyy myös muusikon BFRND: n säveltämässä ääniraidassa: naisellinen ääni, joka on luotu keinotekoisesti, toistaa kappaleen sanat silmukassa ja yksitoikkoisella sävyllä. Elämä vaaleanpunaisella, d’Edith Piaf.

Crocsit ja pumput

Suunnittelija, joka pyrkii osoittamaan erilaisia ​​mahdollisia väärennöksiä ja väärennöksiä muodilla, kehittyy myös tyyliltään. Huhtikuussa Gucci, Alessandro Michelen johdolla, esitteli kappaleita hänen yhteistyöstään Balenciagan kanssa “Aria” -muotinäytöksessään käyttäen Pariisin talon koodeja. Jälkimmäinen palauttaa suosion täällä ja jatkaa siten sitä, mitä kaksi suunnittelijaa ovat kutsuneet “Hacker-projektiksi”. Löydämme laukkuja, joissa on italialaisen talon monogrammi, ja kuuluisa kaksinkertainen G-logo korvataan kaksinkertaisilla B-nimikirjaimilla. Toisessa näkyy teksti “Tämä ei ole Gucci-laukku”. Älykäs tapa hämärtää linjoja ja kyseenalaistaa ylellisyystarvikkeiden aitous.

Dekonstruktiopelit, jotka ovat georgialaista alkuperää olevan suunnittelijan allekirjoitus, ovat sisäkkäin räätälien takkeihin, jotka sitten saavat epätavalliset mittasuhteet, mutta myös parkkeihin ja untuvatakkeisiin, joissa on lyhennetyt hihat, ja pitkiin takkeihin, joissa on kiinnitin, joka on muotoiltu kuten hakaneula. Käännettävät trenssitakit ja takit tarjoavat erilaisia ​​käyttömahdollisuuksia, kun taas leveät housut on varustettu soljilla ja metallinastoilla tai ne voidaan vaihtaa haalareiksi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ei muotinäytös eikä elokuva … valmiiksi pukeutumisensa vuoksi Balenciaga käynnistää videopelin

Popkulttuurin täsmentämä kokoelma, jossa on Simpsonien hahmoja edustava collegepaita, pukeutunut Balenciaga-kappaleisiin aikaisemmista kokoelmista tai jokin muu, joka kiertää mainoskoodeja. Maalari Julian Farade allekirjoittaa naiiveja ja värikkäitä tulosteita pitkille ja höyryisille mekkoille. Lisäksi yhteistyö kenkämerkin Crocs kanssa jatkuu korkeakenkien, avokkaiden ja platform-sandaalien mallien kanssa.

Entä Balenciagan glamour? Se näkyy viimeisissä silueteissa, joissa on pitkät verhotut iltapuvut, bustier-haalari illalle tai punainen samettimekko, joka päättyy korolla. Mutta liukastuminen ei ole koskaan kaukana, mistä on osoituksena ohikiitävä meikki. Heinäkuun alussa talo esittelee haute couture -kokoelman, ensimmäisenä Balenciagalle 52 vuoden kuluttua.

Balenciaga kevät 22.
Balenciaga kevät 22.
Balenciaga kevät 22.
Balenciaga kevät 22.
Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Demna Gvasalia, uusi muoti

suosituin artikkeli