June 22, 2021

grilli lähtee liikkeelle liharadoilta

AAurinkoisina päivinä metsästäjien jälkeläiset nousevat metsästä, liian mielellään käsittelemään riistaa – parhaimmillaan lihakaupasta huuhdeltuna – ja puristamaan hienostunutta keksintöä ajaessaan ylivarustettua maastoautoa. Totta puhuen, haluaisimme välttää paistinmiehen kliseen jatkamista, liekkiä hallitsevan miehen, hiillosvillan, balèze ès -hiillen, planchan pashan jatkamista … Mutta naisille tarkoitettu grilli on edelleen hyvin harvinainen poikkeus. Ikään kuin kapinan liike miesten ylivaltaa vastaan ​​olisi säästänyt tätä toimintaa, joka on perustettu mielellään juhlalliseksi ja hillittömäksi tapahtumaksi, hauskaksi ja demokraattiseksi kokoontumiseksi, ellei aina gastronomiseksi.

Lue myös: Viisi ajatusta hedelmällisestä keväästä

“Tajuttomuuden syvyydessä tallennetulla historialla on tietyille eleille erittäin pitkä muisti. Näin on miesten kiinnittymisestä grilliin, mikä ei tästä syystä ole kulinaarista toimintaa kuin mikä tahansa muu, havaitsi sosiologi Jean-Claude Kaufmannin vuonna 2005 Keitot, rakkaus ja kriisit, mitä ruoanlaitto tarkoittaa (Armand Colin). ”Monissa pariskunnissa hän voi antaa vaikutelman miesten osallistumisesta ja osaamisesta ilman, että pään kokin tavanomaisia ​​etuoikeuksia kyseenalaistetaan. Kulinaaristen tekojen saavuttajan miehen asennot ja kerskailu voivat olla jotain ärsyttävää päivittäiseen uhrautumiseen tottuneelle huomaamaton kokki. Nämä ominaisuudet eivät johdu oletetusta luonteesta, universaalista ja ikuisesta, mutta ne johtuvat historiallisesta liikeradasta ja sosiaalisesta asemasta. “

Erikoistunut kokkikoulu

Sama pätee tähän muuttumattomaan ja molemminpuolisesti hyväksyttyyn tehtävien jakoon, joka rikkoo tavallista kulinaarista käytäntöä – jossa miesten osallistuminen on kuitenkin parantunut huomattavasti, erityisesti nuorempien sukupolvien keskuudessa. Varsinkin kun näiden “BBQ-juhlien” menestys, eilinen amerikkalaisen tai australialaisen perinteen innoittamana, mutta nyt tiukasti ankkuroitu kausiluonteiseen ruokakalenteriin, ei ole kaukana välähdyksestä pannulla. Amerikkalaiselle Weber-tuotemerkille tammikuussa 2021 tehdyn BVA-tutkimuksen mukaan 75% ranskalaisista on grillannut tai valmistanut ruokaa ulkona, planchalla tai grillillä vuonna 2020; Saman tutkimuksen mukaan 65% maanmiehistämme omistaa laitteen, ja kolmasosa heistä on käyttänyt sitä enemmän viimeisen vuoden aikana lähinnä synnytyksen vuoksi.

Sinulla on 62,54% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

saat lisätietoja