June 22, 2021

Meloni ei enää pyöri

Puuportti avautuu valtavaan puutarhaan, jota ympäröivät suuret puut ja jota elävöittävät juhlatalojen seppeleet. Valo lävistää lehtien läpi luoden hohtavia mosaiikkeja, jotka avautuvat yli kaksikymmentä vintage-pöytää ovien kuoron äänelle. Sinä päivänä Provencen aurinko häikäisi hangarin asiakkaita Marennesissa (Charente-Maritime). Levyistä puuttuu vain meloneja, jotta olisit täysin kesällä.

”Se on tuote, joka seisoo itsenäisesti. Henkilökohtaisesti pidän mieluummin sen tuoreudesta verbenalla ”, Adrien Brunet, Hôtel Crillon-le-Brave -kokki.

Kokki Antoine Bertrand aloittaa heidän työskentelynsä kesäkuun puolivälissä, “Jos se ei kellu liikaa!” “ Lapsena hänellä oli vakavia valituksia cucurbitsista, mukaan lukien “Tuoksu on niin voimakas, että se repi kaiken vanhempien jäähdyttimessä”. Nykyään ravintoloija, joka suosii oikosulkua valikoissaan pakattuihin hintoihin (alle 20 euroa), ei voi tehdä ilman tätä alueen tähteä. Charenten rannikon ja Centre-Val de Loiren välissä noin kolmasosa Ranskassa tuotetuista 250 000 tonnista meloneja kasvatetaan vuosittain, loput kasvavat etelässä, Akvitania ja PACA-alueen välillä.

”Tässä melonit ovat kaikissa puutarhoissa, täsmentää Antoine Bertrand. Ne tarjoillaan perinteisesti fleur de selin kanssa. Leikasin sen kuutioiksi, joita tarjoan alkupalana Pineau des Charentesin kanssa, tarjoillaan erikseen ammuttuun lasiin, jotta liha ei hukkuisi. Lisään vain leipää ja suolattua voita vastapainoksi sen makealle voimalle. Jos kausi on hyvä, voin tarjota sen syyskuun loppuun asti. “

Melonilla, Proustin kesäkävijöiden madeleineella, on lomien tuoksu. Se on virkistävä avustaja perhepiknikillä, ruokavaliosta, jonka lupaamme tehdä koko kesän. Ammattienvälisen meloniliiton tilaaman tutkimuksen mukaan se on edelleen yksi ranskalaisten rakkaimmista. ”Tuotetta ylläpidetään, sitä ostetaan edelleen noin 8 kg kotitaloutta ja vuotta kohden., täsmentää yhdistyksen johtaja Marion Mispouillé. Toisaalta se on hyvin herkkä säälle. Tuotamme ja syömme vähemmän huonolla säällä, kuten vuonna 2020. ”

«C“on 90% vettä”

Marion Mispouillé antaa muita mielenkiintoisia yksityiskohtia. Ensinnäkin Cucumis melo L. (sen tieteellinen nimi) ei ole hedelmä, vaan vihannes samasta perheestä kuin kesäkurpitsa. Tällöin Charentais-meloni ei vastaa tuotantoaluetta: “Hän on kaupallinen tyyppi, Marion Mispouillé toteaa. Niitä löytyy Charentesta, Akvitaniasta, Cavaillonista. Mutta myös Espanjassa ja Marokossa, jotka ovat kaksi isoa maata, joista tuomme sitä. “

Sinusta on jäljellä 65,94% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Siirry URL-osoitteeseen