June 24, 2021

Ruotsissa turvapaikanhakijan muuttamista pidetään epäilyttävänä

Kuinka voit todistaa uskosi vilpittömyyden, kun se kyseenalaistetaan? Mustafa lähti Kabulista vuonna 2015. Lähde hyvin uskonnollisesta perheestä, jolla on siteitä fundamentalisteihin, läheiset uhkasivat häntä etäisyydestä islamista ja hylkäävän “Kostonhimoinen jumala, joka rankaisee eikä anna anteeksi”. Saapuessaan Ruotsiin 23. lokakuuta 2015 hänet sijoitettiin turvapaikanhakijoiden keskukseen, jossa kirkon vapaaehtoiset pitivät kielitunteja.

Eräänä päivänä hänelle tarjottiin Raamattu. Mustafa liittyi rukousryhmään ja ilmoittautui sitten pyhäkouluun. 12. joulukuuta 2018 hänet kastettiin helluntaiseurakunnassa Vrigstadissa, kylässä Smålandin maakunnassa, Etelä-Ruotsissa. Kaksi viikkoa aiemmin hänen ensimmäinen turvapaikkahakemuksensa oli hylätty muutoksenhakuna. Hän jätti toisen, tällä kertaa korostaen kääntymistään, mikä merkitsee kuolemantuomiota, jos hän palaa Afganistaniin.

”Jos Mustafan usko ei ole aito, niin voidaan sanoa myös minusta. »David Hjelmqvist, pastori

Pastori David Hjelmqvistille lähetetyssä sähköpostissa “Iso veli ja ylimääräinen isä” Ruotsin kansallinen maahanmuuttovirasto (Migrationsverket) tunnustaa Mustafan kannan“Käännynnäinen altistuu todelliselle ja havaittavalle vaaralle joutua kuolemanrangaistuksen ja vainon kohteeksi” Afganistanissa. Mutta jotta häntä ei lähetettäisi takaisin alkuperämaahan, hänen on kuitenkin käännyttävä “Todennäköisenä pidetty”. Hallinnollisen maahanmuuttotuomioistuimen mukaan, joka vahvisti muutoksenhaulla 19. toukokuuta maahanmuuttovirkailijoiden päätöksen, Mustafan päätös ei ollut. Hänen väitteensä? Hänet kastettiin vain kaksi viikkoa ensimmäisen turvapaikkahakemuksen hylkäämisen jälkeen.

“Alusta alkaen Migrationsverket ei ole koskaan uskonut yhtäkään sanaani”, Mustafa puhaltaa. Jopa hänen ikäänsä on muutettu: Kun hän sanoi olevansa 16 ja puolitoista, maahanmuuttoviranomaiset mainitsivat saapumispäivän hänen 18-vuotispäiväänsä. Kun hän onnistui tuomaan omansa tazkira (Afganistanin henkilötodistus), muutama kuukausi myöhemmin, Migrationsverket kieltäytyi tekemästä oikaisua väittäen, että sitä oli epäilemättä muutettu.

Sen tarina on kaukana ainutlaatuisesta

Jönköpingissä David Hjelmqvist ei loukkaannu: ”Jos Mustafan usko ei ole aito, niin voidaan sanoa myös minusta. “ Hän tuomitsee a “Oikeudellinen katastrofi”. Useat pastorit todistivat nuoren afgaanin puolesta. Todistuksessaan hänet kastanut pappi vakuuttaa sen “Teeskennellä ja pelata kristittyä ei pidä pitkällä tähtäimellä, ymmärrämme sen”. Sen kanssa “Viidenkymmenen vuoden kokemus”, hän väittää, että Musfata on a “100% aito kristitty”. Lausunnon, jonka yksi kolmesta valituksen tutkinnasta vastaavasta tuomarista, jotka äänestivät hänen erottamista vastaan, katsoi, että Migrationsverket menetettiin “Teknisessä ja semantiikassa” kun Mustafan tarina oli “Selkeä ja johdonmukainen”.

Sinulla on 44,31% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Sivustomme