June 24, 2021

Suihkuta innostuneesti! Viisi majakkaa vierailla valaisemaan kesää

AAMULUETTELO

Pystysuuntainen panoraama, merituuli … nämä rakennukset ovat myös arkkitehtonisia aarteita, jos ne antavat sinun kuvitella purjehdusta kaukaisilla merillä.

Tiili ja betoni

Selkeänä päivänä se on epäilemättä kaunein näkymä Le Touquet-Paris-Plage -aukiolle ja jopa englantilaisille kallioille! Canche-majakka Opalin rannikolla on alkuperäinen teos, jonka on allekirjoittanut paikallinen arkkitehti Louis Quételart, joka on kirjoittanut monia huviloita merenrantakohteessa. Yli 57 metrin korkeudessa sijaitseva kaupunkimaisempi kuin merenkulku muistomerkki rakennettiin vuonna 1949 ja otettiin käyttöön vuonna 1951. Tämä kahdeksankulmainen muoto, jossa on koverat pinnat, tämä betonista ja tiilestä valmistettu torni on erityinen 800 metriä merenpinnan yläpuolella. vetäytyä mereltä kaupungin ja metsän risteyksessä. Sisällä 274 askelta johtaa tämän rakennuksen huipulle, joka on listattu historialliseksi muistomerkiksi vuodesta 2011. Museoksi muunnetussa entisen vartijan talossa näyttely seuraa Touquetin muinaisten meripalojen historiaa.

Vierailee koko kesän, lauantaisin ja sunnuntaisin. Alle 6-vuotiaille lapsille kielletty. Letouquet.com

Marmori ja opaliini

Eckmühlin majakasta on panoraamanäkymät Audiernen lahdelle.

Julkisivujaan kaunistavalla kauniilla Kersanton-kivellä Saint-Pierren sataman majakka Penmarc’hissa erottuu Bretonin maisemaa vastaan. Automatisoitu ja edelleen toiminnassa se valvoo yhtä Ranskan rannikon vaarallisimmista rannikoista. Finistèressä sen saksalaisen alkuperän nimi vaikuttaa hyvin salaperäiseltä: se tulee itse asiassa sen luovuttajalta, Marquise de Blocquevilleltä, imperiumin marsalkka Davoutin, Eckmühlin prinssin tyttäreltä, Napoleonin taistelun jälkeen. Tämä majakka vihittiin käyttöön vuonna 1897 ja se on koristeltu kuin palatsi, jossa on marmorikatto ja sisäseinät, jotka on peitetty opaliinilla. Tämä majakka on arvokas arkkitehtoninen teos, joka on luokiteltu historialliseksi muistomerkiksi vuodesta 2011. Sen 65 metrin korkeuteen saavuttamiseksi tarvitaan 300 askelmaa. Eckmühlin majakka tarjoaa sitten panoraamanäkymät Audiernen lahdelle, ja sen jalkoilla vanha merileväsatama näyttää pieneltä postikortilta.

Vierailut kesä- ja syyskuussa klo 10–18.30, heinä- ja elokuussa klo 19.30. Iltatapahtumat varauksella.
Penmarch.fr

Lyhty- ja punaiset näytöt

Senetosan majakka, joka valmistui vuonna 1892.

Ensinnäkin sen muoto on huomattava, lähempänä sen linnan muotoa, jossa on kaksi 15 metrin pituista sylinterimäistä tornia ja jotka sijaitsevat Senetosan niemellä lähellä Sartènea Corse-du-Sudissä. Mutta tämä alkuperäinen siluetti ei johdu mitenkään insinööri Zevacon rakenteesta sen rakentamisen alkupuolella, joka valmistuu vuonna 1892. Kummassakin tornissa on tarkka tehtävä: toinen kuljettaa majakan lyhtyä, toinen sen yläosassa olevista punaisista näytöistä, joita käytetään ilmoittamaan vaarallisista suunnista, jotka ovat Latoniccian kohta ja munkkien jyrkänteet. Näiden valojen toiminta on nyt automatisoitu, eikä majakalla ole ollut vartijoita vuodesta 2008. He asuivat siellä eristyksissä perheenä. Senetosan upea rakennus on paikka melojille tai retkeilijöille, jotka menevät Tizzanosta Cala di Concaan rannikkopolkuja pitkin. Voit jopa viettää unohtumattoman yön tässä majakassa, josta on tullut turvapaikka, taustalla meri.

Sinulla on 43,51% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

internet