June 24, 2021

Carmen Winantin vapaat elimet – Fuzzy Skunk

Kuka omistaa nämä ruumiit? Onko niitä tarjolla tai vastustuskykyisiä? Esineet tai aiheet? Sarjat tai fragmentit? Väitetty feministi, amerikkalainen Carmen Winant sävelsi tämän kiehtovan panoraaman mustavalkoisista kollaaseista omasta kokemuksestaan: kymmenen vuotta sitten hän toimi mallina opiskelijoille piirustustunneilla. Olla vain ruumis, hiljaisuudessa; tauko hänen haluillaan, kärsimättömyydellään, epämukavuudellaan tarjotakseen itsensä toisen katseelle … Näissä hetkissä on enemmän kuin epämukavuutta.

Katarsis

Hänen sarjansa Kehon indeksi rakennettiin kuin katarsis: se on yksi hankkeista, joka on tärkein sille, jonka vuonna 2019 kruunasi Guggenheimin valokuvausapuraha, erityisesti Nykyaikaisessa museossa esillä oleville naissyntyisille valokuvasarjoille. Art (MoMA), New Yorkissa. ”Minun mielestäni kokemus naisesta maailmassa on täynnä ristiriitoja, ja siinä on työn lupa, hän tiivistää. Työssäni olen kiinnostunut siitä, miten taide ja erityisesti minulle valokuvaus ei todellakaan pysty kuvaamaan sisäisiä tiloja. ”

Projektista syntynyt taiteilijan kirja Kehon indeksi paljastaa muutamia kymmeniä kollaaseja, mutta Carmen Winant on tuottanut satoja niitä, joita hän joskus esittelee monissa muodoissaan museoiden seinillä. Kohokohta hänen työstään, jonka hän määrittelee “Kartoitus näkymättömästä kivun maantieteestä”, esseisti Elaine Scarryn sanoin.

Muodostaa suuren ryhmän Kehon indeksi, hän yritti kerätä kuvia naisista poseeraa, kaikenlaisissa asennoissa. Valokuvat on tarkoitettu suurimmaksi osaksi toimimaan anatomisena referenssinä taiteilijoille. Hyvin stereotyyppi kehosta, jota linssin katse instrumentoi.

“Piilotettu kapina”

”Rakastan etsiä ja imeä materiaalia, joka on elänyt maailmassa ennen minua. Pidän itseäni edelleen valokuvaajana, en vain ole enää omien kuvieni kirjoittaja, taiteilija selittää. Kaikki kuvat käyttäjältä Kehon indeksi, ensimmäisen tason oppilaat ovat peräisin valtavasta anatomisesta piirustuksesta. Nämä naiset, nuoret ja ohuet, ovat täysin äänettömiä; melkein kokonaan tyhjä. ”

”He muistuttavat minua vuosista mallina, kun minäkin yritin saavuttaa tuon stoismin. Halusin palauttaa heidät, ottaa heidät vakavasti, saada aikaan merkitystä ja subjektiivisuutta. Ei tarkalleen omien kokemusten syventämiseksi, vaan pohtimaan “taiteilijan” ja feministisen “museen” suhdetta, joka tukee koko taiteen historiaa. “

Sinulla on jäljellä 37,82% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

linkkini