June 22, 2021

Bertrand Tavernierin Lyon

Kolme suurta mustavalkoista muotokuvaa kunnioittaa häntä Institut Lumièren seinillä. Leuka kädessä, Bertrand Tavernier aloittaa myötätuntoisen pöllötarkastelunsa nuorten ryhmiin, jotka makaavat Lyonin elokuvakirjaston nurmikoilla, jonka puheenjohtajana hän oli kuolemaansa asti 25. maaliskuuta. Ohjaaja Thierry Frémaux toivoo hetken kuluttua ensimmäiset katsojat palasivat vankilasta kutsumalla hänen vanhemman veljensä ja ystävänsä. Mutta tällä aurinkoisella 20. toukokuuta on kesäilma puistossa, joka sijaitsee Antoine Lumièren 1800-luvun lopulla rakentaman mutkittelevan talon välissä.e vuosisadan ja projektiohuone kaikki lasia ja kirkasta betonia.

8. kaupunginosassa sijaitsevassa Villa Lumièressa on elokuvamaailman keksijöiden Lumièren veljien museo.

Torilla, vaikuttavan lasitettujen laattojen edessä olevan huvilan edessä, jota paikalliset kutsuvat “Le château Lumièreksi”, boccin pelaajat vitsailevat Lyonin viimeisen bändin kojelaudan juurella, kun asiakkaat pidentävät lounaansa terasseilla. Tämä voisi olla yhden hänen elokuviensa otsikko: Elämä eikä mitään muuta.

Kiipeämme loputtomia portaita hyökätäksemme Fourvièren ja Croix-Roussen kukkuloille löytääkseen julkisen puutarhan ympäriltä hänen rakastamat laajakuvakuvat.

Bertrand Tavernier, joka oli lähtenyt kotikaupungistaan ​​5-vuotiaana lopettamatta koskaan paluuta sinne, oli vähän kotona tässä Monplaisirin kaupunginosassa, josta muutama katu viljelee “kylähenkistä”. Hänen ja Lumière-instituutin tiimien ansiosta ulkomaiset kävijät pääsevät tutustumaan tähän “Rue du Premier Film” -elokuvaan, jossa museo pitää elossa muistoa elokuvan keksimisestä vuonna 1895.

“Elokuvantekijöiden seinällä” he tulkitsevat kaiverretut ohjaajien nimet, jotka tulivat Lumière-festivaalille, joka on kutsunut maailman parhaita esiintyjiä ja koko kaupungin kahdentoista vuoden ajan keskustelemaan seitsemännen taiteen ympärillä. Yhdeksän päivää lokakuussa, jonka aikana Bertrand Tavernier juoksi elokuvateatterista toiseen esittelemään innostuneena ja nauraen elokuvaa “Melko mahtava! “ tai kerro anekdootteja “Tarpeeksi ihailtavaa” elokuvan historiasta, jonka hän tunsi sydämestään. Lavalla Quentin Tarantinon, Martin Scorsesen tai Claudia Cardinalen rinnalla hän kuvasi tätä gourmet- ja valmistautumatonta juhlaa kaupunkikuvana.

Jean-Luc Mègen Bertrand Tavernierin muotokuva Lumière-instituutin puutarhassa 8. kaupunginosassa.

Tietysti hän on muuttunut paljon siitä lähtien Saint-Paulin kelloseppä, ammuttiin vuonna 1973 Vieux Lyonissa. Rue de la Loge, jolla Philippe Noiret käytti ostoksia, on löytänyt värinsä uudelleen, kuten kaikki tämä mukulakivien lomitus, joka paljastaa firenzeläiset sävyt. Vanhan viereisen oikeustalon pylväät eivät ole enää mustaa nokesta, aivan kuten katedraali, jossa Philippe Noiret näytti katsovan merkkiä taivaalta, kun muinaisen tähtitieteellisen kellon automaatit olivat kirjoittaneet vain tunnin. Kaupunkien legenda kertoo, että tämä elokuva vakuutti tuolloin valitut virkamiehet olemasta tappamattomat muutama hehtaari keskiajaa ja renessanssia, jotka on sittemmin luokiteltu Unescon perintökohteeksi.

Sinulla on jäljellä 67,33% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

sivustolinkki