June 24, 2021

Eric Zemmour teoksessa “Le Monde” poliittisesta aikakirjoista äärioikeistolaiseen aktivismiin

UJälleen kerran, 2. kesäkuuta, kysymys esitettiin YK: n toimituksessa Figaro : mitä tehdä Eric Zemmourin kanssa? – Seksuaalisen väkivallan syytökset Mediapart, hänen työnantajansa arvioi, ettei asiaa ole. Mitä tulee mahdollisten presidenttiehdokkaiden signaalien lisääntymiseen, toimituksellinen johtaja Alexis Brézet vaatii kärsivällisyyttä: “Päivänä, jolloin hän ilmaisee aikomuksensa, hän ei voi enää kirjoittaa Le Figarolle. “

Toimittaja? Politiikka? Lukemalla artikkeleita, jotka Maailma Eric Zemmourille omistautunut kertoo yhtä paljon hänen asteittaisesta siirtymisestään poliittisesta journalismista äärioikeistolaiseen aktivismiin kuin viimeisten 20 vuoden ranskalaisen mediamaailman syvällinen muutos, jota leimaa jatkuvien uutiskanavien räjähdysmuoto ja ristiriidan kulttuuri.

Kuuluisa terävästä sulasta

Aivan ensimmäinen kerta, kun päivälehti kirjoitti nimensä, 29. huhtikuuta 1994, oli päivittäisessä lehdistökatsauksessa – saraketta, jota ei enää ole. Yksi hänen artikkeleistaan, joka ilmestyi Paris Daily, Michel Rocard, mainitaan siellä lyhyesti. Mutta 3. syyskuuta 1999 hänen nimensä ilmestyi otsikossa. Tämä on lyhyt “Kirjojen maailmasta”, jossa korostetaan hänen ensimmäinen romaani, Punainen Dandy, varma “Tämän Euroopan ensimmäisen sosialistisen puolueen perustajan liian karkea elämä”, Ferdinand Lassalle.

“Reaktionaari suosii Aznavourin ja Brelin kappaleita Joey Starrin tai Calin kappaleista. »Eric Zemmour tribunalilla« Maailmassa »vuonna 2007

Zemmour, poliittinen toimittaja, Figaro kolmen vuoden ajan, on tunnettu terävästä kirjoituksestaan. Hän julkaisee säännöllisesti kirjoja. Hänen pakkomielteensä ovat jo olemassa: Vartijarottia (Stock, 2000), kirjoitettu yhdessä Patrick Poivre d’Arvorin kanssa, on unohdettu tarina, johon toimittajat tekevät tehtävänsä “” Paljastaa kaikki poliitikkojemme tunteelliset ja seksuaaliset pakenemiset “, tiivistää Thomas Ferenczi, 4. helmikuuta 2000.

Kaksi vuotta myöhemmin, Mies, joka ei rakastanut itseään (Balland), Jacques Chiracin elämäkerta kirjoitettu a “Paha sulka”, sisältää kauhan, ilmoittaa Hervé Gattegno 18. tammikuuta 2002: valtionpäämiehen salakokous Jean-Marie Le Penin kanssa vuonna 1988. Vuonna 2006 Ensimmäinen sukupuoli (Denoël), seksistinen pamfletti, paniikki mistä “Naisista tulee miehiä ja päinvastoin”, Dominique Dhombres pilkattiin artikkelissa 25. helmikuuta 2006.

Sinulla on 66,19% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Opi lisää