June 24, 2021

Mustekala, lempeä lastenkirjan jättiläinen

Tarina olisi voitu kertoa koiran, kissan tai muun klassikon kanssa lasten kirjojen paristosta. Mutta nyt, eläin, joka kaatuu, yhtenä hienona aamuna pienen kertojan talossa (tai pikemminkin), se on mustekala. Jättimäinen mustekala, fluoresoiva oranssi, joka kaatuu katolle ja jonka lonkerot tippuvat alas tämän kauniin merenmajan seinillä.

Kukaan ei halua häntä, ennen kuin lapset – ilmeisesti – löytävät hänelle epäilemättömät ominaisuudet: vuorostaan ​​yksin jalkapallojoukkue, jättiläinen liukumäki, välitön puutarhuri, kotitalouden auttaja … Vähitellen koko yhteisö hyväksyy mustekalan, joka sitten katseli tätä tunkeilijaa silmänsä kulmasta: ”Kaikki kertoivat meille: Kuinka haluaisimme saada myös mustekalan! (Paitsi kylän leivonnaiskokki Omar, joka sanoi: “Haluaisin mieluummin kalmarin.”) “

Parempi kuin kissa?

Suunnittele muuten pieni alustava kierros sanakirjasta, jotta pystyt vastaamaan rohkeasti kysymykseen, jonka lapsesi, kuten sinäkin, kysyy itseltään tätä lukiessaan. “Kalmari, näet pienokaiseni, on pääjalkaisten nilviäinen, kuten mustekala, mutta se kuuluu Decabrachian osastoon ja siinä on siten kymmenen kättä, kaksi enemmän kuin serkkunsa. “

Kun tämä vanhempien näennäistiede on evakuoitu, voisi miettiä kirjoittajien valintaa julkistaa tämä outo olento imukupilla: puhdas absurdi? Graafinen estetiikka? Hieman molempia. Ja epäilemättä myös maaliikkeen (meriliikenteen) vaikutus, jolla on taipumus lisätä pääjalkaisten epäilemättömiä henkisiä resursseja. Pyydäkö lapsesi kissaa? Suuntaa se mustekalaan (mutta ei salaattiin!).

“Mustekala ja yritys”, Peter Bently ja Steven Lenton, kääntänyt Marguerite de Joux, toim. Glénat Jeunesse, 32 Sivumäärä, 13 €. Yli 3-vuotiaista.

napsauta tästä