June 22, 2021

Ranskalainen judokate Clarisse Agbegnenou kruunattiin maailmanmestariksi viidennen kerran

Ranskalainen judokate Clarisse Agbegnenou voitti viidennen maailmanmestaruutensa keskiviikkona 9. kesäkuuta ja voitti sloveenin Andreja Leskin ipponilla Budapestin maailmanmestaruuskilpailujen finaalissa alle 63 kg luokassa.

Jo vuosien 2014, 2017, 2018 ja 2019 kruunuissa 28-vuotias mestari ei ole enää kaukana maailmanmestaruuskilpailujen historian kolmesta menestyneimmästä: japanilainen Ryoko Tani, kiinalainen Wen Tong (seitsemän kumpikin) ja belgialainen Ingrid Berghmans (kuusi).

Tämän voiton myötä Clarisse Agbegnenou tarjoaa myös ranskalaiselle joukkueelle ensimmäisen mitalinsa näissä maailmanmestaruuskilpailuissa.

Lue myös Judoka Clarisse Agbegnenou vahvistaa maailmanasemansa Dohan mestareilla

”Olin melko rauhallinen, rauhallinen. en tehnyt kultainen pisteet, Tein paljon maaperää. Olin työskennellyt sen kanssa paljon ja olen iloinen siitä, että se toimii, se osoittaa minulle, että olen oikealla tiellä. Minusta tuntuu hyvältä, minulla ei ole kipuja missään, ei hihnaa “, hän selitti hymyillen finaaliensa jälkeen, ikään kuin hän olisi juuri tullut hyvältä harjoittelulta.

Ranskalaisella listalla hän ylittää myös David Douillet’n ja hänen neljä maailmanmestaruuttaan, mutta jää Teddy Rinerin ja hänen uskomattoman 10 kultamitalinsa jälkeen. “Olen ylpeä siitä, mitä teen ja tästä vuodesta, mikä on minulle vaikeaa”, hän sanoi puhuessaan Tokion olympialaisten lykkäämisestä, hänen pakkomielteestään “Klubin isku”.

“Puuttuu tähti”

Koska olympialaisissa tarina on erilainen, ja juuri tämän tarinan Agbegnenou haluaa kirjoittaa uudestaan ​​omalla tavallaan tänä kesänä. Champigny-sur-Marnen lisenssinsaaja ei ole koskaan hajottanut tappiota slovenialaista Tina Trstenjakia vastaan ​​vuonna 2016 Riossa.

”Sanoin itselleni, etten tiennyt, saisinko tämän mitalin Tokiossa. Joten sanoin itselleni, että aion jo saada viidennen ”, hän sanoi uudestaan. Tehtävä on toteutettu, ja Agbegnenou on jo keskittynyt Japaniin ja sen olympiaunelmaan. ”Nyt puuttuu tähti. “

Nyt viisinkertainen maailmanmestari ja viisinkertainen Euroopan mestari, hän on kilpailussa tänä kesänä Tokion olympialaisissa, missä hän tavoittelee kultaista mittaa, joka puuttuu hänen valtavasta ennätyksestään.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Clarisse Agbegnenou: “Judossa opin oppimaan hyväksymään tappion ja jopa epäoikeudenmukaisuuden”

Maailma

katso sivu