July 23, 2021

Pariisissa huone syrjällä

Palattuaan Egyptistä vuonna 1798 Napoleon päätti kunnioittaa faraoiden maata nimeämällä Pariisin sydämessä olevan Sentierin alueen valtimoiden nimeksi egyptiläiset nimet: rue d’Alexandrie, rue d’Aboukir, place du Nile … Täällä seisoo tänään Haussmannin rakennus, jonka julkisivu, joka on koristeltu kolmella suurella veistetyllä kasvolla, jotka edustavat jumalatar Hathoria, ja lukuisat hieroglyfifriisit, on tuettu pylväillä, joiden taltatut pääkaupungit herättävät lootuksen.

Pitkään laiminlyöty, tämä rakennus muutettiin hotelliksi tammikuussa. 30 tilavaa huonetta (ylellisyyttä Pariisissa!), Kirkkaat ja raittiit, on suuret erkkeri-ikkunat, joista paljastuvat kivirosetit. Jos sillä ei ole niin leveitä aukkoja, 601: llä on kaksi pääetua. Ensinnäkin sen pienet ikkunat: ne tarjoavat useita aukkoja Pariisissa, mukaan lukien lintuperspektiivi Kairon käytävälle – vanhin, pisin (370 metriä) ja kapein Pariisissa -, hiljattain remontoitu ja joka valaisee illalla.

Huone 601 Hôtel du Sentierissä Pariisissa.

Mutta Hôtel du Sentierin 601 on myös kiertotien arvoinen yksityisen kattoterassinsa vuoksi. Makuuhuoneen kierreportaat, jotka ovat vintage-rautaesineitä, johtavat pieneen riippuvaan nurmipuutarhaan, jossa on kaksi pöytää ja joita ympäröivät sinkkikatot. Aamulla voit viipyä siellä kuuntelemaan varpuja tai mennä alas aukiolle aamiaiseksi nauttien heräävän kaupungin spektaakkelista.

Hôtel du Sentier, 170-512 € sesonkiaikana (huone 601). 2, Place du Caire, Pariisi 2e.

90 metrin päässä: juhla suklaalla

Pariisin Plaq-suklaatehtaalla.

Rue du Nilissä, joka on omistettu ruokakaupoille ja jonka Greg Marchand ja hänen Frenchie -ravintolansa herättivät, Plaq-suklaatehdas näkyy kaukaa siitä pakenevalla makealla kaakaon aromilla. Tässä omistajat Sandra Mielenhausen ja Nicolas Rozier-Chabert valitsivat pavut, jotka sitten paahdettiin uunissa, murskattiin ja keitettiin paikan päällä. Suklaata tarjotaan sitten baareissa, kuumissa juomissa tai evästeissä, kakkuissa ja pienissä purkkipurkkeissa.

Plaq, 4, rue du Nil.
Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Bean to bar”, ilmiö, joka sulaa suklaaplaneetan

100 metrin päässä: mieti seinät

Rue d'Aboukirin ja des Petits-Carreaux'n kulmassa katutaiteilija Combon teos vuoropuhelee kasvitieteilijä Patrick Blancin vihreän seinän kanssa.

Alueen vilkas sydän on rue d’Aboukirin ja rue des Petits-Carreaux’n risteyskohde, joka muodostaa kävelykadun. Kaksi kuuluisaa pariisilaista seinää on sen edessä: toisella puolella valtava fresko, joka edustaa Tintiniä ja Haddockia suutelemassa hiljaa – katutaiteilija Combon tuottama heinäkuussa 2018, toisaalta Patrick Whitein lähes kymmenen vuotta sitten kuvitteleman vihreän seinän, mutta silti niin vihreä: 7600 kasvia 250 lajista tuo osuutensa tuoreudesta.

Sinulla on 35,68% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

käy verkkosivustolla