August 2, 2021

Amiensissa lukiolaiset työskentelevät työntekijöiden perinnön muiston parissa

Siitä ei tietenkään puuttunut tuhannen työntekijän vilskettä, korkeista savupiipuista tulevaa savua ja 500 kauppaa. Mutta kävellessään entisen Cosserat Amiensin tehtaan 13 hehtaarin suuruisella autiomaalla Edouard-Gandin teknisen lukion opiskelijat huomasivat samettitehtaan listattujen julkisivujen takana työväenluokan historian painon.

Tämä on todellinen uppoutuminen Amiensin teolliseen menneisyyteen yhdeksi vuodeksi, ja nämä kolme bac pro -virtojen opiskelijat (henkilökohtaisen hygienian palvelut, muotiammatit ja läheisyyden palvelujen paikalliselämän animaatio). Kévin Desnoyers, 17-vuotias, opiskelija yhdessäre ja tuleva animaattori, ei vieläkään voi uskoa sitä. ”Opettajien kanssa on tiettyjä projekteja, joissa annan läsnäoloni. Siellä annoin motivaationi ensimmäistä kertaa elämässäni. »

Yksi luokkatovereistaan, Valentine Labelle, 16, vahvistaa: ”Tiesimme, että tämä projekti ei olisi triviaali, ja minä, joka en todellakaan pidä historiasta, rakastin sitä. Vuoden ajan emme ottaneet historian oppitunteja, vaan eläimme sen todella. Se oli historiaa Amiensissa. »

Menestys kirjakaupoissa

Novelli on 39-vuotiaan kirjallisuuden, historian ja maantieteen opettajan vakuuttunut siitä, että kiinnostuksen saavuttamiseksire bac pro, niitä on verrattava todellisuuteen kentällä. Professorin John Keatingin tapaan Kadonneiden runoilijoiden piiri, Louis Teyssedou vei heidät Cosseratin tehtaan, joka oli Amiensissa vuonna 1794 perustettu sametti- ja puuvillatehdas, menneisyyteen, ja hän pyyhkäisi heidän kanssaan luvut teollistumisesta, teollisesta saastumisesta, ensimmäisestä maailmansodasta tai sosiaalisista kysymyksistä.

“Olemme ylpeitä. Opettajamme sai meidät rakastamaan historiaa ”, kertoo lukiolainen Valentine Labelle.

Juuri ennen toista synnytystä lukiolaiset vierailivat tehtaalla ja lainasivat sitten noin kolmekymmentä asiakirjaa osastojen arkistoista. XIX: n käsinkirjoitetut kirjeete vuosisadalla, kynällä tehdyt suunnitelmat, mustavalkoiset valokuvat, jotka kertovat tarinan työntekijöiden kohtaamasta mieshierarkiasta rivissä kangaspuut: kaikki tämä tähän mennessä haudattu aineisto on synnyttänyt kirjan tehtaan työmaailmasta samettia.

Olivia, Edouard-Gandin lukion oppilas.

Kirja Cosseratista puhut, noin 40 oppilasta Edouard-Gandin teknillisestä lukiosta, oli esillä Amiensin suurimman kirjakaupan ikkunassa. 300 kappaletta myytiin muutamassa päivässä. “Olemme ylpeitä, hymyilee Valentine Labelle. Opettajamme sai meidät rakastamaan tarinaa. ”

Sinulla on 54,36% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Hyppää näiden jätkien !.!.! Saat lisätietoja