July 23, 2021

“Aknepaperi” -lehti on esillä ennen uudestisyntymistä

Vain viisitoista numeroa, mutta hybridi, josta on tullut kultti. Vuosina 2005–2014 ruotsalainen luovuusryhmä Acne julkaisi kauniin lehden nimeltä Aknepaperi. Jos tiedämme erityisesti Acne Studiosin, Stockhlomiin vuonna 1996 perustetun yrityksen muotidivisioonan, Acne on ennen kaikkea tiimin tarina monitieteinen. Graafinen suunnittelu, mainostoimisto, elokuvatuotanto, taidekirjapainokset, miesten ja naisten muotimallistot… Akne – lyhenne sanoista Kunnianhimo luoda uusia ilmaisuja – resonoi aikansa kanssa. Ja mikään alue ei ole kielletty.

Aikakauslehti on näinä päivinä näyttely Pariisissa, joka on edelleen rakenteilla olevan brändin seuraavan myymälän tiloissa, rue Saint-Honoré 1On kaupunginosa, ja yli 500 sivun julkaisu, joka sisältää muun muassa artikkeleita ja valokuvia, jotka on julkaistu kaikissa numeroissa. « Aknepaperi syntyi keskustelusta, jonka kävin eräänä iltana yhdessä perustajien Jonny Johanssonin kanssa, kertoo lehden päätoimittaja Thomas Persson. Hänellä oli ajatus käynnistää aikakauslehti, jossa emme kieltäisi mitään aiheita, on todellinen vapaus saada tällainen carte blanche. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Valmisvaatemerkit pukeutuvat aikakauslehtiin

Tämä joka toinen vuosi omistettu teema, joka on omistettu ainutlaatuiselle teemaan, toi yhteen muodin, taiteen, filosofian, mutta myös populaarikulttuurin tai -historian, jotka vaihtelivat yhtä monien teemojen kuin kaupunki, koulutus, perinne, nuoriso tai jopa eroottisuus tai ruumis. “Yhden teeman tutkiminen kerrallaan mahdollistaa syvällisen ja ajattoman lukemisen”, yksityiskohdat Thomas Persson.

David Lynch ja Isabelle Huppert

Suuret nimet ovat antaneet panoksensa, kuten valokuvaajat Lord Snowdon, Mario Testino, Paolo Roversi tai jopa Brigitte Lacombe. Taiteilijat Marina Abramovic, Jeff Koons tai David Lynch. Pitkäaikaiset muotokuvat ja haastattelut välittivät myös sivutAknepaperi, kuten Isabelle Huppert, joka tarjosi viimeisen näyttelijöille omistetun numeron kannen.

Myydään lehtikioskeissa ja kirjakaupoissa noin 10 eurolla, Aknepaperi Tällä tavoin brändeihin liittyvät aikakauslehdet, joita jaetaan usein vain asiakkaille, erottautuivat. « Julkaisimme 20000 kappaletta numeroa kohden ja jakelimme maailmanlaajuisesti. Päätimme jo varhaisessa vaiheessa, että lehti ei koske tuotemerkkiä. Pradalla on Milanossa taidesäätiö, joka ei liity itse tuotemerkkiin. Idea oli sama. “ Jos aikakauslehti lopetettiin vuonna 2014, sen suosio ja sen tunnustaminen taiteen ja muodin maailmassa on kasvanut edelleen, ja takaisinmyyntitapahtumia myydään Internetissä jopa 100 eurolla. « Tarina kesti kymmenen vuotta, kymmenessä vuodessa on tapahtunut paljon! Lehden lopettaminen oli luonnollinen kehitys, halusimme, Jonny ja minä, kokeilla käsiämme erilaisissa asioissa ”, uskoo Thomas Persson.

Vanhat ”aknepaperi” -kannet “aknepaperikirjasta”.

Hänelle omistetussa näyttelyssä on eteläafrikkalaisen valokuvaaja Christopher Smithin omakuvia, jotka tulkitsevat omalla tavallaan lehden viisitoista teemaa. Sen auraa ei ole koskaan kiistetty, Aknepaperi valmistelee paluunsa uudella kaavalla, jota edelleen ohjaa Thomas Persson. Jonny Johanssonin mukaan uudestisyntyminen, joka tulee oikeaan aikaan: « Planeetat ovat linjassa sen elvyttämiseksi! Teen tämän, koska rakastan tätä lehteä ja nautin todella työskentelystä Thomasin kanssa. Sen takana ei ole liiketoimintastrategiaa. Numero 16, jonka teema on edelleen salassa, julkaistaan ​​lokakuussa.

Valokuvanäyttely: Christopher Smith, 219, rue Saint-Honoré, Pariisi 1On, vapaa pääsy. 10. heinäkuuta asti.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Acne Studios lyö vetoa “Blue Art” -farkuistaan

Lue lisää