August 2, 2021

Pitäisikö meidän kieltää sähköpotkulaudat?

Turvallisuusargumentti

Liiallinen nopeus, moottoritien noudattamatta jättäminen, jyrkät jalkakäytävät: sähkömoottoreista on tullut todellisia vaaroja kaupungin keskustassa. 19. kesäkuuta Nîmesissä 25-vuotias mies kuoli onnettomuudessa autolla. 14. kesäkuuta 31-vuotias nainen kuoli Pariisin sähköpotkulaudan iskujen jälkeen. 7. päivänä Saint-Amourissa (Jura) 12-vuotias poika menetti henkensä osuessaan autoon, kun hän ajoi kaksoisveljensä kanssa.

Vihreä argumentti

Oversharing-uutiskirjeen mukaan vuodelta 2019 itsepalvelupotkulaudan keskimääräinen käyttöikä on 28 päivää. Joten otetaan huomioon. Suurin osa näistä koneista valmistetaan Kiinassa ja lähetetään sitten Ranskaan. Kuukauden kuluttua (elleivät ne ole valmiita kanavan pohjassa), ne eivät ole enää toimintakykyisiä ja niitä on vaikea kierrättää. Meidän on lisättävä mehustimien, näiden työntekijöiden, jotka ottavat heidät ladatakseen, hiilijalanjälki … Voit myös kiertää maastoautolla.

Huonon mielen väite

Totta puhuen, kukaan ei ole koskaan sanonut itselleen: “Hei, hänellä on luokka, tämä kaveri, skootterillaan!” ” Miksi ? Yksinkertaisesti siksi, että olemme naurettavia. Ja varustaminen itsellesi huipputason kypärällä ei muuta sitä. Puhumattakaan uusista malleista, joissa on satula takana, tämä on pohjan pohja. Ja ei enää 10000 suositeltua vaihetta päivässä. Sen lisäksi, että sähköpotkulaudasta tulee makuvika, siitä tulee merkittävä terveysongelma!

Turvallisuuden vasta-argumentti

Liikenneturvallisuuslukujen mukaan 2550 ihmistä menetti henkensä Ranskan teillä vuonna 2020. Se on 1243 autoilijaa ja vain 8 käyttäjää “Henkilökohtaiset moottoriajoneuvot” (enimmäkseen sähköpotkulaudat). Lisäksi säännöstössä säädetään uusista säännöistä: nopeusrajoitus 25 km / h, yhden henkilön kuljetus, heijastimet yöllä. Ohjeet, jotka on pantava täytäntöön paremmin, kieltämättä näitä kaksipyöräisiä.

Lue myös Skootterit, gyrorouet, sähköluistimet: lopeta “huono buzz”

Vihreä vastalause

Ympäristötekniikka- ja konsulttiyrityksen Arcadiksen vuoden 2019 raportin mukaan itsepalvelupotkulaudalla on sama hiilijalanjälki kuin tavallisella autolla, joka kuljettaa kolmea matkustajaa. Varsinkin kun sitä voidaan parantaa. Paremmalla pitkäikäisyydellä ja jos jätämme pois ajoneuvokannan hallinnan, nämä kaksipyöräiset voisivat päästää neljä kertaa vähemmän grammaa hiilidioksidia kilometriä kohden kuin dieselbussit, seitsemän kertaa vähemmän kuin auto ja kymmenen kertaa vähemmän kuin taksi.

Vilpillisen mielen vasta-argumentti

Millainen ilo antaa itsesi viedä pois ja ohittaa voimakkaasti hikoilevat velotafferit. Ehkä sinulla ei ole niin paljon luokkaa pyörätiellä, mutta toimistossa voimatasapaino muuttuu. Olet siisti paitassasi, kun pyöräilijät vetävät valtavia haloja koko päivän. Lopuksi kerrot itsellesi, että olet valinnut modernisuuden leirin. Sähköskootterilla ajaminen ei ole vanhentunutta, se on avantgardea.

Saat lisätietoja