August 2, 2021

Eric Turquin, herrasmies, joka tunnistaa mestarimaalaukset

Luokan helppous on heti hänen poikkeuksellisen maalaustuntemuksensa jälkeen italialaisista primitiivistä 1800-luvulle saakka.e vuosisadalla Eric Turquinin toinen voimavara. 69-vuotiaana tämä riippumaton asiantuntija ylistää painokkaasti viimeisintä löytötään, a Filosofi lukee, Yli kaksisataa vuotta kadonnut Fragonard, joka huutokaupataan Epernayssa (Marne) 26. kesäkuuta.

“Unohduksesta pelastettu mestariteos”, Tiedän hän ylpeilee verkkosivustollaan, joka korostaa vuonna 1987 perustetun yrityksen vahvuutta: yhdeksän hengen tiimi, jota avustavat konsultit, jotka suorittavat noin 15 000 arviointia vuodessa. “Meistä on tullut löytötehdas”, sytyttää kaksirivisen puvun miehen, jonka innostus jonglöörinä on ratkaiseva määritettäessä huutokaupattavan teoksen arvoa. ”Katsokaa tätä filosofia: hän ei lue, todellisuudessa hän pohtii tekstiä! Se on kaikki valaistuksen aikakauden keveys ja virtuoosisuus yhdistettynä! “

Hänen yrityksensä menestyi 5 prosentin vauhdilla myyntituotoista. Vaikka Christien ja Sothebyn asiantuntijat hallitsevat markkinoita Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja melkein kaikkialla maailmassa, Eric Turquin on tämä pieni ranskalainen, joka asettaa itsensä behemoteille.

Päälliköt

Turquin-yritys on tehnyt tällaisista uudelleen löytöistä erikoisuuden. Esimerkiksi hänen oikea kätensä, Stéphane Pinta, tunnisti Cimabuen, erittäin harvinaisen 1200-luvun taidemaalarin, kosketuksen.e vuosisadalla, uskonnollisen kohtauksen takana, joka ripustettiin keittiöön Compiègnessa. Asianmukaisesti muutettuna paneeli palkitaan 24 miljoonalla eurolla, mikä on Ranskan korkein tarjous vuonna 2019. Se on jälleen hänen kabinettinsa, joka huomasi samana vuonna erittäin luottamuksellisen tšekkiläisen, Vyšši Brodin mestarin tassun Madonnan takana. Lapsi. Bingo: pöytää myydään Dijonissa 6,2 miljoonalla eurolla.

Lue myös Suuren italialaisen primitiivisen taidemaalarin Cimabuen maalaus löydettiin Oisen talosta

Aincen maatalouden aristokratian vanhin perhe Quincy-Bassessa Eric Turquin luopui metsänhoidosta tullakseen johtava hahmo antiikkimaalausten markkinoilla. Hänen isänsä jäljittämän kohtalon ohittaminen – “Hän halusi minun olevan vanhempi virkamies, osallistuin Sciences Po -kilpailuun” – Eric Turquin noudattaa lakiaan ja ilmoittautuu sitten Ecole du Louvreen. Saatuaan huutokaupan pitäjän tutkinnon hän valitsee asiantuntijuuden. Hänen luonnollinen herkkyytensä vetää häntä nykytaiteeseen.

Lisää “Oportunismista”, Hän myöntää, että hän palaa takaisin vanhaan maalaukseen: asiantuntijoiden keski-ikä oli silloin korkea, kilpailu vähemmän kovaa. Rastignac voi toivoa pääsevänsä reikään. Tästä strategisesta valinnasta hän tekee intohimon. Palkittu vuonna 1979 Sotheby’siin, Lontooseen, kataloogina, nuori mies nousee riveihin johtamaan vuonna 1985 vanhojen maalausten osastoa.

Sinulla on 51,82% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso nyt