July 28, 2021

SFIO: sta vuoden 2021 alueellisiin tasoihin republikaanirintaman hidas eroosio “Le Mondessa”

L”Tasavallan rintama” vastustaa. Salaisuus kuin äänestyslippu liukastui urnaan, monipuolinen kuin IV: n hallituse Tasavalta, joustava kuin äänestysohjeet toiselle kierrokselle V: n allae, ilmaisu uhmaa vuosia. Hän on jo aiheuttanut niin paljon mustetta virrata, syöttänyt niin paljon ekseesiä sisään Maailma yli seitsemän vuosikymmenen ajan.

Täällä se nousee uudelleen esiin alue- ja laitosvaalien toisen kierroksen aattona, sunnuntaina 27. kesäkuuta. Hän palaa takaisin, mutta ikääntyneenä, jotkut sanovat kakakymeeriä, hieman ontuna ja jopa podagreina. Todista valsseja-epäröintiä, vääntyneitä käsivarsia vetäytymisten ympärillä äärioikeistojen estämiseksi, kokouksia, jotka ovat välittäneet viimeisen viikon aikakirjoja, erityisesti PACA: ssa.

Lue myös Jean-Laurent Félizia, ekologi, joka heilutti republikaanien rintamaa PACA: ssa

Edessä etuosia vasten. Päivittäisissä sarakkeissa tasavallan rintama on pitkään vastustanut kansallista rintamaa ja sen useita äärioikeistolaisia ​​muunnelmia sodanjälkeisestä poujadismista nykypäivän kansalliskokoukseen. Artikkeleita uudelleen lukiessamme huomaamme, että sama republikaanirintama on pitkään ollut toisen rintaman, kansanrintaman ja kaiken muun, jota voitaisiin verrata koko vasemmiston kokoukseen, antagonisti.

“” Juonittelun “voitto

Lauseke näkyy Maailma 29. lokakuuta 1947 Jacques Fauvetin kynästä. Poliittinen toimittaja koettelee sitten sosialistien tuskaa näinä vuosina, kun Ranskan kommunistinen puolue hallitsee vasemmalla puolella ja jossa oikealla on riippuvainen De Gaullen varjo, jonka demokraattista laatua edelleen pilkataan. SFIO haluaa myös pysyä kaukana kahdesta “diktatuurista”: “miehen”, ja tiedämme kuka ja “yhden puolueen”, ja arvaamme kumpi. » Jacques Fauvet lisää: “Kansanrintama on ehdottomasti menettänyt kaikki viettelyt ja kaikki mahdollisuudet sosialistiselta puolelta, mutta ei republikaanirintamalta, joka on avoin kaikille vilpittömille demokraateille. Ei näytä siltä, ​​että SFIO: n mielestä kommunistit ovat tällä hetkellä tällaisia. ”

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Aluevaalit 2021: republikaanien rintama äärioikeistoa vastaan ​​uhkaa rappeutuminen

Keskustelu muuttuu erityisen vilkkaaksi ennen tammikuussa 1956 pidettyjä ennenaikaisia ​​parlamenttivaaleja. Poujadismin nousun edessä, jonka mukaan yksi ehdokkaista ja vaaleista on nimeltään Jean-Marie Le Pen, ei-kommunistinen vasemmisto ja osa radikaalit liittoutuivat Guy Molletin, Pierre Mendès-Francen, François Mitterrandin ja vasemmistolaisen Gaullist Jacques Chaban-Delmasin ympärille tasavallan rintamalla, joka otti johtoaseman ja muodosti Molletin hallituksen selkärangan. Mutta tämä olosuhteiden joukkue rikkoo enemmän kuin ajatuksia hänen hallinnastaan ​​Algerian sodassa. Jacques Fauvet seuraa vaelluksiaan ja romahtamistaan.

Sinulla on jäljellä 61,5% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Luin tätä