July 28, 2021

“Viinimatkailumme on kulttuurista tai ei”

Luomalla vuonna 2006 verkkolehden Winetourisminfrance.com, André Deyrieux’sta tulee toiminnan edelläkävijä, joka yhdistää matkailun ja viinitarhojen löytämisen unohtamatta kulttuuriperintöä ja taloudellisia ulottuvuuksia. Vuonna 2009 hän perusti kansallisen viinimatkailupalkinnon ja perusti Euroopan viinimatkailun koulutusyhdistyksen (AEFO). Tämän alan konsultti ja ylimmän viinimatkailuneuvoston toimiston jäsen, hän opettaa Suze-la-Roussen viininyliopistossa (Drôme) ja Montpellierin korkeammassa viininstituutissa. Hän on myös kirjan Viisikymmentä päivää ymmärtää viiniä eri tavalla (2019, Ellipses-painokset).

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Matkailu ja viinit: “World” -valikoima

Viinimatkailu voi olla monenlaista. Kuinka se kehittyy ranskalaisissa viinitiloissa?

Tarjous jatkuu ja laajenee. Ranskassa se alkaa viinistä. Kiinteistön viinien kommentoitu maistelu, toisinaan seitsemänä päivänä viikossa kesän aikana, muunnetussa kellarissa tai viereisessä huoneessa, on vanhin ja laajin ehdotus. Se on tapa turistille viettää hyviä tunteja ja alueelle myydä pulloja. Jotkut, erityisesti Provencessa, saavuttavat tällä tavoin jopa puolet liikevaihdostaan.

Monet jatkavat maistelua viinitarhan vierailulla. Toiset lisäävät ravintolan ja huoneet. Chapoutier-talo, Tain-l’Hermitage [Drôme], työntää viinipedagogiikkaa pitkälle tarjoamalla kaikenlaisia ​​työpajoja “koulun” sisällä. Tarjonnan entistä houkuttelevammaksi ominaisuudet tuovat yhteen kulttuurin ja taiteen. Esimerkiksi pyytämällä kuuluisaa arkkitehtia suunnittelemaan uusi kellari, antamatta sille näyttävää ja fotogeenistä ulkonäköä. Tämä liike syntyi Espanjassa kaksikymmentä vuotta sitten, erityisesti kalifornialaisen arkkitehdin Frank Gehryn suunnitteleman kellarin kanssa Marques de Riscalin monumentaaliselle omaisuudelle. Ranska seurasi arkkitehtien kanssa, kuten Jean Nouvel, Christian de Portzamparc tai Jean-Michel Wilmotte.

Kulttuuri ulottuu joillekin myös nykyaikaisen veistoksen asentamiseen viiniköynnösten keskelle tai tilan luomiseen maalaus- tai valokuvanäyttelyiden järjestämiseksi. Toiset taas tarjoavat musiikkitapahtumia.

Lue myös Viinimatkailu: Bordeaux eri tavalla

Harvinaiset kiinteistöt tarjoavat kaikenlaista viinimatkailua. Esimerkiksi Château La Coste, lähellä Aix-en-Provencea, tai Château Smith Haut Lafitte, lähellä Pessacia, Bordeaux’n alueella, josta löytyy taideteoksia viinitarhasta ja spa, jossa on Caudalie-etiketti. Lopuksi voidaan mainita Beaujolaisissa sijaitseva Hameau de Georges Dubœuf, jolla on historiallinen tausta: se on edeltäjä sille, jota kutsun viinimatkailun markkinointimuotoon.

Sinulla on 63,51% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lisätietoja