July 28, 2021

Viisi kirjaa matkustaa eri tavalla

AAMUN VALINTA

Ei tarvitse lentää maailman päähän paeta. Kauniit kirjat, oppaat ja matkakertomukset kutsuvat meitä unelmoimaan (aivan) seuraavasta lomasta. Kohdista Atlantin rannat harjoittelemaan vihreää naturismia tai yksinkertaisesti reunan toisella puolella löytääksesi unelmakylät, joihin pääsee Navigo-passilla. Ja koska polku on yhtä tärkeä kuin sen tavoite, merkitsemme aikaa Compostelan tielle ja löydämme uudelleen pyöräilyn ja osastoteiden ilot kaukana moottoritie-alueiden kumileipistä.

Naturistikierros

Luvut ovat vaikuttavia: 2 miljoonaa naturismin seuraajaa Ranskassa, joista 80% on perheitä, ja Ranska on maailman ensimmäinen naturistinen kohde. Katso Ranska kaikki alasti, Julien Claudé-Pénégryn ja Naked Wanderingsin (pari bloggaajaa) kirjoittama tieto on kaivos: kymmeniä osoitteita Ranskassa, aloittelijoille suunnattua naturismin ABC: tä ja jopa matkoja Saksaan, Belgiaan ja maihin. kulttuuri”. Atlantin ja Suuren Sinisen rannat ovat ilmeisesti valokeilassa, mutta havaitsemme, että “alastomia” harjoitellaan myös maaseudulla, Deux-Sèvresissä, Corrèzessa tai Puy-de-Domessa. Toinen merkki tästä vihreän naturismin noususta, Julien Claudé-Pénégry, on Baugé-en-Anjoussa 3. ja 4. heinäkuuta NATURist’por nova mondo -festivaalin ensimmäisen painoksen, kahden päivän keskustelujen, konferenssien tai ekologian ohella. , naturismi ja… esperanto! Kirjoittaja näkee sen tapana “Puolusta luontoa ja ihmiskuntaamme yhdellä äänellä”.

”Katso Ranska täysin alasti. Naturism for all ”, Julien Claudé-Pénégry ja Naked Wanderings (Hachette, kesäkuu 2021, 192 s., 19,90 €).
festinatur.fr

Pienet tiet mutta suuret tunteet

Venterolin kylä, löydettävissä Drômen pienillä teillä, vuonna 2019.

Jokainen haaveilee heistä, mutta löydämme ne usein vain sattumalta: toissijaiset ja bukoliset tiet ovat sekä pyhä graali että arlesialaiset lomamatkat Ranskassa. Kanssa Pienet tiet. Vaivaiset pakotteet Ranskassa, Laurence Guilloud ja Fabrice Le Dantec auttavat meitä löytämään nämä kynnet koko Ranskasta ja kutsuvat meidät tapaamaan asukkaita. Hylätty suklaatehdas Tonnerressa, Yonnessa, “rento talo”, kirpputori, joka on piilotettu vanhaan leipomoon Bazoches-sur-Hoënessa, Perchessä, tai jopa Café de la Poste Venterolissa, Provencessa. helmiä ei löydy vain jättämällä moottoriteitä ja kansalaisia. Näillä radoilla, joissa ei ole pisteitä maassa, missä ei aina ole tilaa kahdelle autolle, sinun on ajettava rauhallisesti ja pysähdyttävä niin monta kertaa kuin maisema tai kylä vaatii. Erittäin inspiroiva pitkiä viikonloppuja poissa väkijoukosta.

Sinulla on 57,1% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

navigoi tässä