August 1, 2021

Chanel Haute Couture: meditaatio musiin ja museoihin

Kääntänyt

Marguerite Capelle

Julkaistu6. heinäkuuta 2021

Chanelin uusi Haute Couture -kokoelma, joka esiteltiin tiistai aamulla Palais Gallierassa pilvisen taivaan alla, tarjoaa muunnelman museoista ja musiikoista, uuden lähestymistavan muotimaailmassa.

Chanel – Haute Couture – syksy-talvi 2021/22 – Kuva: Chanel

Galliera-museo, joka on puoli tusinaa suurta muotimuseota planeetalla, sattuu olemaan myös todellinen arkkitehtoninen helmi ja ikuinen kunnianosoitus sen omistajalle, herttuatar Gallieralle. Genovassa syntyneestä aatelisperheestä avioliitto teki hänestä hyvin varakkaan ja teki hänestä hyväntekeväisyyden, maailman naisen ja tunnetun taidekokoajan.

Suuri osa tästä Chanel-kokoelmasta edusti modernistista kunnianosoitusta herttuattaren suosikkiteoksille ja Gallieran muotiarkistoille. Museossa on yli 70 000 kappaletta, mukaan lukien Marie-Antoinettelle, keisarinna Joséphineelle tai Audrey Hepburnille kuuluneet vaatteet sekä täydelliset kokoelmat luomuksia suurista ranskalaisista taloista, kuten Dior, Jacques Fath, Balmain, Givenchy, Poiret, Saint Laurent ja tietysti Chanel.

Mallit tulivat vaikuttavan sisäkuistin läpi sen valtavilla vapaakivipylväillä ennen laskeutumista pääportaikkoihin, pukeutuneena erittäin tyylikkäisiin brodeerattuihin tweed-pukuihin, vaatimattomasti leikattuihin polvipituisiin hameisiin ja erittäin tyylikkäisiin brodeerattuihin yläosiin metallisävyillä ja paisley-kuvioilla. Chanelin luova johtaja Virginie Viard on myös kuvitellut upeita pitkiä tyllihameita ja upeita koristeellisia takkeja, joissa on korotettu kaulus, vaaleanpunainen jacquard.

Suunnittelija soitti myös taitavasti tuotemerkin DNA: lla, tutustumalla Chanelin ikoniseen nelitaskutakkiin kiiltävällä tweed-farkkutakiversiolla, joka liittyy pitkittyneeseen hameeseen, taskuihin ja jota käytetään yksinkertaisen mustan rintaliivin päällä. Rohkea, mutta ehdottomasti ei mautonta, tässä on toinen esimerkki nuorentuneesta hengestä, jonka Virginie Viard toi Chaneliin.

Aristokraattiset ja terävät kampaukset tekivät yhtyeen (päivitykset punk-tyylikkäiden makaronien päällä) esityksessä, josta ei puuttunut huumoria. On mahdotonta olla rakastamatta imperiumin vyötärön vaaleanpunaista silkkimekkoa.

Aivan kuten Gallieran arkkitehtuuri yhdistää renessanssityylin, Belle Époque -viivat ja 1800-luvun lopun metarakentamistekniikat, kokoelma yhdistää erilaisia ​​historiallisia aikoja. Rakennuksen teräsrakenteen on suunnitellut Gustave Eiffel -yhtiö, jonka legendaarinen torni näkyy huvilan puutarhasta. Mustat nauhat tulivat muistuttamaan tätä arkkitehtuuria useilla ulkoasuilla.

”Muse, museo, muoti. Laulamme usein museoista, puhumattakaan tarpeeksi musista. Ehkä siksi, että tapaamme heitä harvoin. Mutta kun sinulla on niin onnekas… ”, kirjoitti Virginie Viard melko arvoituksellisella tavalla paraatin ohjelmassa, joka sijoitettiin jokaisen vieraan istuimelle. Galliera isännöi parhaillaan menestyvää näyttelyä Gabrielle Chanel, muotifestivaali, joka on omistettu legendaarisen suunnittelijan alkuille, ensimmäisestä hatumyymälästä, jonka hän avasi Deauvillessä ennen ensimmäistä maailmansotaa, pienen mustan mekon keksimiseen Roaring Twenties -kauden aikana ja maailman tunnetuimman: Chanelin luomiseen. nro 5.

Chanel Haute Couture – syksy-talvi 2021/2022 – Chanel

Ulkona esiteltynä, kahdessa paraatissa, joista kukin oli suunniteltu 100 vieraalle, kokoelma oli myös vaikuttava osoitus harvoista käsityötaidoista ja taidoista. Chanelin parafektiosasto avasi äskettäin uuden merkittävän 19M-keskuksen Pariisin koillisreunalla, Porte de Pantin. Tuotemerkki yhdistää (ja monin tavoin säilyttää) ranskalaisen perinnön, joka on ainutlaatuinen maailmassa: nämä erikoistuneet muotityöntekijät, jotka luovat kirjontaa, laskostettuja kankaita, höyhenkoristeita, ylellisiä käsineitä, kenkiä tai hattuja. . Kuten esimerkiksi tämän näyttelyn aikana esitelty häikäisevä valkoinen laskostettu yläosa, jossa on terälehtiä, upealla pitkällä hameella, jossa on runsaasti höyheniä, taiteellisen tyylikkyyden ja luokan korkeus. Mikä tietysti on Chanel DNA: n sydän.

Lyhyesti sanottuna Chanel tarjoaa meille aitoa Haute Couturea, kun taas monien nuorten suunnittelijoiden saapuminen Pariisin markkinoille on viime aikoina synnyttänyt liian kokeellisia, joskus puuttuvaa armon ja hienostuneisuuden luomuksia.

Chanel – Haute Couture – syksy-talvi 2021/2022 – Kuva: Chanel

Katso täydellisesti leikattu hääpuku, minkä tahansa Haute Couture -malliston kohokohta. Tällä kertaa se oli pirullisen yksinkertaisesta korallista valmistettua silkkimekkoa, joka peitti hartiat, vaaleanpunaisella verholla ja pienellä lippalakilla. Morsian ilmestyi finaaliin ja nousi Gallieran portaita ennen kuin heitti kimppunsa olkapään yli. Sen onnekas, joka sai sen, ei ollut kukaan muu kuin tämä rakas Laura Brown, amerikkalaisen version toimittajaTyylissä, kaikki tämän Pariisin kauden lämpimimpien ovaatioiden alla.

(FYI, australialainen kirjailija kihlasi pitkäaikaisen poikaystävänsä vuoden 2019 lopulla!)

Kaikki jäljentämistä ja edustamista koskevat oikeudet pidätetään.
© 2021 FashionNetwork.com

.

Katso tästä