July 28, 2021

Dior ja Chanel avasivat pallon

Pienessä haute couture -maailmassa jälkimaailma näyttää kummalliselta kuin ennen. Vierailijoita paraatien sisäänkäynnille pudottaneiden mustien sedanien baletti on jatkunut, amerikkalaiset muotitoimittajat ovat palanneet Ranskan pääkaupunkiin, Anna Wintourin johtoon, ja kauneimpia hahmoja jäljittelevien valokuvaajien välähdykset räjähtävät jälleen.

Ikään kuin viimeiset kuusitoista kuukautta olisivat vain kaukaisia ​​muistoja? Ei aivan. Vieraat ovat kaikki naamioituja, ja heidän lukumääränsä on vähentynyt huomattavasti. Sisään Dior, siellä oli 270 vierasta vastaan ​​yli kaksinkertainen normaaliaikoina. Italialaisen suunnittelijan Maria Grazia Chiurin johtama talo esitteli syksy-talvi 2021-2022 haute couture -kokoelmansa maanantaina 5. heinäkuuta Rodin-museon puutarhoissa, kuten tavallista.

Dior.

Suunnittelija on säännöllisesti esittänyt naisartisteja ja on yhdistynyt tällä kaudella ranskalaisen kuvataiteilijan Eva Jospinin kanssa kuvitellakseen sisustusta. Jälkimmäinen, jota kutsutaan “Silkkihuoneeksi”, näkyy seinillä kuvitteellisia maisemia edustavien kirjontojen muodossa. “Kun tapasimme ensimmäisen kerran, Maria Grazia mainitsi Palazzo Colonnan Roomassa, paikasta, jota rakastan kovasti. Siellä on niin kutsuttu intialainen kirjontatila, joka antoi meille sysäyksen. Halusin tulkita mallejani seinäkoruompelusten avulla laajamittaisesti pitkään », selittää jälkimmäinen. Kirjonnan tekivät käsin Chanakyan käsityökoulun oppilaat Bombayssa (Intia).

Kuten vastauksena tähän majesteettiseen sisustukseen, kokoelma pyörii langan ympärillä. « Tämä elementti on erittäin tärkeä kaikissa maailman kulttuureissa. Kirja Elämän säikeet Clare Hunter, inspiroi minua paljon. Se muistuttaa, kuinka ompelutaide liittyy identiteettiin, politiikkaan tai käsityötaitoon ”, yksityiskohdat Maria Grazia Chiuri.

Dior.

Palkinnolla lanka näkyy tweed-punoksista, jotka on kiinnitetty takkeihin ja hameisiin, silmukoiduihin tweed-viittoihin ja takkeihin, pitkiin höyhenillä brodeerattuihin hameisiin, epäselvän pilkkuisiin villoihin tai moniin mekkoihin. suuri ilta lamé- tai merivoimalla. Baaripuku suunnitellaan uudelleen siirtämällä kädentietä, kun taas trimmaustekniikat otetaan käyttöön mustalla sametilla kolmiulotteisen vaikutuksen saavuttamiseksi. Suunnittelija toimittaa tämän rikkaan kokoelman kautta tyylikkään harjoituksen, joka on opittu tekstiilien rajattomista mahdollisuuksista.

Talo kanava esitteli syksy-talvi 2021-2022 haute couture -mallistonsa Palais Gallierassa tiistaina 6. heinäkuuta 240 vieraan edessä. Museossa on 18. heinäkuuta asti näyttely, joka on omistettu Gabrielle Chanelin työlle. Tällä kaudella maalaus on kokoelman keskiössä. « Silloin kun näin Gabrielle Chanelin muotokuvat puvussa, mustassa tai valkoisessa mekossa vuonna 1880, ajattelin heti maalauksia. Berthe Morisotille, Marie Laurencinille ja Edouard Manetille ”, yksityiskohtaisesti taiteellinen johtaja Virginie Viard aiesopimuksessaan.

Kanava.

Takki- ja hameet monivärisellä paljeteilla tweedillä, höyrytetyt kamellioilla ommellut alushousut, pitkät hameet, joihin on istutettu vaaleanpunaisia ​​tai purppuranvärisiä organzahöyheniä, lyhyet rakenteelliset ja hienosti brodeeratut takit, pitkä valkoinen satiinimekko, joka on erotettu mustilla jousilla, kukilla koristeltuja hattuja … Jokainen siluetti antaa vaikutelman impressionistisesta kankaasta.

Tämän ensimmäisen julkisen paraatin jälkeen maaliskuun 2020 jälkeen talo palaa elämisen olosuhteisiin. ”Virginie innostui suuresti ajatuksesta tulla Palais Gallieraan. Meillä on vähän rajoitettu määrä vieraita, mutta se on haute couturen viehätys. Video sisältää tämän kokoelman, se on tapa, jolla voimme vaihtaa asiakkaidemme ja ulkomailla oleskelleiden ystäviemme kanssa. Tämä terveyskriisi on opettanut meitä innovoimaan. Luulen, että olemme tehneet enemmän vuodessa kuin viiden tai kymmenen vuoden aikana ”, uskoo Bruno Pavlovsky, Chanelin muotitoiminnan puheenjohtaja. Näyttelyn lopussa näyttelijä Margaret Qualley mestarillisella valkoisella hääpuvulla, jonka päällä oli tyylikäs pieni hattu, heitti kukkakimpunsa yleisöön, joka on tällä kertaa hyvin todellinen.

Kanava.
Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Demna Gvasalia: “Haute couture on kokemus ennen vaatteen aloittamista”

Katso täältä