August 4, 2021

North Face luopuu Futurelight-teknologiansa logon käytöstä

The North Face on Futurelight merkittävä investointi. Tämä kokoelma tarjoaa vaatteita, jotka on valmistettu nanokehruu, jotta kankaan yhden nanometrin reikien ansiosta voidaan luoda hengittäviä ja vedenpitäviä tuotteita. Sisäinen kehitys amerikkalaiselle ryhmälle, joka hyötyi maailmanlaajuisesta lanseerauksesta, jota markkinointi-investoinnit tukivat miljoonia euroja. Tammikuuhun 2021 asti.

Vuonna 2019 lanseerattu Futurelight-konsepti liitettiin atomia edustavaan logoon. Se häviää vähitellen, brändi ilmoitti – The North Face

Kuuluisa katutaiteilija Futura haastoi VF Corporation -konserniin kuuluvan tuotemerkin (Vans, Timberland, Supreme…) Kalifornian käräjäoikeudessa. Syy: suunnittelija syyttää tuotemerkkiä tekijänoikeuslain rikkomisesta viime tammikuussa nostetussa oikeusjutussa.

Futura väittää, että ulkoilutuotemerkki on ottanut haltuunsa atominsa graafisen suunnittelun, joka on esiintynyt sen taideteoksessa vuosien ajan Futurelightin mainostamiseksi. Nämä kaksi päähenkilöä ovat työskennelleet aiemmin, mutta Futura väittää, ettei hän ole koskaan antanut lupaa käyttää atomimotiiviaan. Hänen oman taiteilijanimensä ja Futurelight-tuotemerkin välillä on myös joitain ilmeisiä yhtäläisyyksiä.

Kalifornian tuomioistuimessa Futurassa tehtyyn valitukseen liittyvä asiakirja-aineisto

Vaikka The North Face ja sen emoyhtiö tekivät huhtikuussa päätöksen hylätä valitus, Futura on sittemmin ottanut taistelunsa yleisölle avoimessa kirjeessä Instagramissa, mikä sai yrityksen reagoimaan. Oikeudenkäynnistä ja uudesta sopimuksesta huolimatta The North Face kiistää edelleen rikkomusväitteet.

“Futurelight-vaateteknologia lanseerattiin 1. lokakuuta 2019, ja yrityksen sisäinen luova tiimi suunnitteli ja piirtää logon edustamaan Futurelight-tuotteiden valmistuksessa käytettyä tekniikkaa. Logon inspiroi myös teltan geodeettisen kupolin muoto, joka on ollut The North Face -brändin kuvake lähes 50 vuoden ajan. Kaikki muistutukset Futuran allekirjoitetun atomielementin suunnittelusta olivat täysin sattumaa, eivätkä ne olleet osa suunnittelutiimimme sisäistä inspiraatiota “, yritys kirjoitti lausunnossaan.

“Vaikka The North Face uskoo, ettei rikkomuksia ole tapahtunut, olemme sitoutuneet tukemaan taiteilijoita ja heidän yhteisöjään. Merkkinä sitoumuksesta ja vilpittömässä hyväntahdon eleessä sekä kunnioituksesta Futuraa ja hänen töitään kohtaan aiomme vähitellen lopettaa tämän Futurelight-mallin ja lopettaa sen käytön. “

The North Face -yhtiön johto oli korostanut yhteyttä sen myynnin kasvun vuonna 2019 ja Futurelight-ehdotuksen käynnistämisen välillä.

Kaikki jäljentämistä ja edustamista koskevat oikeudet pidätetään.
© 2021 FashionNetwork.com

.

tämä viesti