August 2, 2021

Schiaparellin uusi aikakausi

Schiaparelli on yksi vanhimmista ja perinteisimmistä muotibrändeistä, ja sillä on ollut hauskaa. Vuonna 2020 vietettiin sen luojaa, Elsa Schiaparellia, 130, joka koko elämänsä ajan tunnettiin paremmin nimellä “Chanelin kilpailija”, mutta tuotemerkki on PALJON enemmän.

Elsa keksi pohjimmiltaan kuuman vaaleanpunaisen värin, ja jos sinulla on hyvä muisti, muistat, tiedät sen vaaleanpunaisen Nars-huulipunan, jota täällä oleva bloggaaja rakastaa ja josta puhui aina? Kyllä, Schiap oli kunnianosoitus tuotemerkille, joka on myös aina ollut tunnettu rohkeudestaan, voimakkaasta ja syvällisestä suhteestaan ​​surrealistiseen tyyliin ja vaateteollisiin taideteoksiin.

Miksi puhun nyt italialaisesta stylistista, joka asui NY: ssä ja loi luovan perustan Pariisiin? Hänen perintönsä on elävämpi kuin koskaan, ja kaikki johtuu hänestä: Daniel Rosberry, 32-vuotias Texan-stylisti, on keksinyt paitsi Schiapin myös haute couturen kokonaisuutena.

Kun ajattelet muotia, tulee heti mieleesi Elie Saabin tai Diorin herkät, naiselliset ja brodeeratut mekot, eikö? Mutta Schiaparelli on juuri päinvastainen asia, ja juuri tämä kunnioitus ja rohkeus ovat kiinnittäneet huomion ja saaneet meidät huokailemaan niin vaikeina aikoina.

Flirttaillessaan surrealismin kanssa tuotemerkki etsi aina kokoelmiin liitettyjä symboleja ja silmiinpistäviä hahmoja, kuten hummeripainatuksia, kylkiluita ja jopa ruumiinosia, kuten silmiä, kynsiä, käsiä ja jalkoja, nähdään leikkisässä ja epätavallisessa.

Ja tässä symboliikassa Daniel on tarttunut kiinni ja tuonut edelleen tuoreen annoksen tuotemerkkiin. Tällä viikolla haute couture -viikko on meneillään ja uusi kokoelmasi on herättänyt kiihtymistä.

Samaan aikaan näet kaiken tämän rohkeuden ja käsitteellisyyden, monia vaikuttavia mekkoja, joiden toivomme Lady Gagan, Cate Blanchettin, Beyoncén tai Ashley Grahamin kaltaisten naisten käyttävän pian (vain muutama kuuluisa, joka käytti tuotemerkkiä äskettäin)

Niille, jotka pitävät muotia jotain leikkisänä, häiritsevänä ja osana unta, kannattaa seurata ja huokata enemmän tuotemerkin puolesta. Tämän viestin valokuvat ovat vain viimeisestä kokoelmasta ja näemme käytännössä hyvin pian.

napsauta nyt