August 2, 2021

Haute Couture: Maison Margiela Artisanal, Elie Saab ja Julie de Libran

Kääntänyt

Paul Kaplan

Julkaistu9. heinäkuuta 2021

Koko maailma on teatteri, mutta mikään kohtaus ei ole niin monipuolinen kuin Pariisin Haute Couture. Tapaamme Gibraltarissa syntyneen suunnittelijan, joka suunnittelee belgialaisen talon, foinikialaisen mestarin, joka haaveilee kukkafantasioista, ja nuoren äidin ja muodin kummisen, joka valvoo opiskelijoita ja antaa heidän työskennellä virallisen kalenterin todellisen kokoelman parissa. Kolme suunnittelijaa, jotka vastustavat täysin, mutta jotka kaikki esittävät muotiaan Pariisissa, Champs-Élysées’llä, Saint-Germain-des-Prés’ssa tai Beirutissa.

Katsotaan siis toisin sanoen John Gallianon kokoelmia Maison Margiela Artisanalissa, Elie Saabissa ja Julie de Libranissa.

Maison Margiela Artisanal: Daphné du Maurierin puretut nuoret naiset

Toisinaan ilmapiiri herätti enemmän Daphné du Maurierin romaaneja kuin Maison Margielan maailmankaikkeutta, tässä elokuvassa, jonka John Galliano esitteli Champs-Élysées’n elokuvateatterissa.

Brittiläinen suunnittelija ei säästellyt keinoista ja pyysi Olivier Dahania ymmärtämään tämän muoti elokuva – kaikkien aikojen pisin seulottu. Ohjaaja, kuuluisa biopiikoistaan Lapsi ja Monacon armo, merkitsee tänne kauniin elokuvataiteen, jonka nimi on Kansan kauhutarina.

Tumma tarina, joka tapahtuu kylässä meren romahtavan kallion päällä, kun kymmenet kalastajat ja heidän vaimonsa vilisevät rannalla. Ilmapiirin vuoksi sinun on kuviteltava a Rebecca dekonstruoitu, mikä olisi ollut vaarana vuonna Seikkailu tulee merestä.

Itse elokuvan – joka kestää 70 minuuttia ilman vuoropuhelua – avaa John Gallianon selittävä kommentti hänen ideoistaan ​​ja tekniikoistaan. Kaikkien välissä on lukuisia kuvia hänestä, joka kehittää kokoelmasuunnitelmaa ja keskustelee tiiminsä kanssa Maison Margielan työpajassa Pariisin 19. kaupunginosassa.

John Gallianon parhaiden ideoiden joukossa on Delftin keraamisten kuvioiden käyttö eteeristen tilkkutulosteiden luomiseen. Gibraltarissa syntyneen suunnittelijan haaveilema tämän kokoelman toinen suuri projekti oli uppopyöräily, erityisesti denimin repiminen, taskujen repiminen tai repiminen, ennen kuin heität sen kaikki jättiläisiin värjäyskoneisiin. Tuloksena olevat kankaat leikattiin sitten näyttävien, palauttamisen innoittamien asujen valmistamiseksi – suuret mekot, aistilliset babydollit ja pehmustetut takit, joita nuoret tytöt käyttivät, jotka näyttivät tutuilta merenkulun tavernoissa.

Maison Margiela Artisanal 2021 – Kuva: Maison Margielan ystävällisyys

Mutta hänen mieleenpainuvin teoksensa oli yksinkertainen vaippamekko, joka oli vuorattu lasinsirpaleilla, niin lävistetty ja kirjailtu piikkeillä, että se näytti melkein jonkinlaiselta myrkylliseltä merilevältä. Nähtyään merirosvon keittiön etenemisen sumussa, sankarimme, merimies, löytää vastaavan lasikruunun, jonka hän päätyy sijoittaa arkaisesti päähänsä, ennen kuin haudaa sen.

Muut mallit pudottavat kokonaiset puut suustaan, jotkut paniikkikohtaukset, kun seinät muuttuvat kiehuvaksi vereksi. Finaalin aikaan muodostuu druidien bakhanaali, ja kyläläiset katsovat päällikönsä kävelevän kohti horisonttia kelluen palavalla hautajaisilla.

Kekseliäs ja provosoiva ehdotus, kuten kaikki John Gallianon kokoelmat, mutta se on esitetty muodossa, joka on liian pitkä, jopa vaatimaton ja kaukana siitä, että se olisi yhtä kiehtova kuin mikään Daphné du Maurierin romaani (tai elokuvasovitus)…

Elie Saab: Beirutista lähetetyt toivon silmut

Toivo on ikuinen, jopa vaikeimmillaan – se oli Elie Saabin viesti tällä kaudella.

Suurimman osan pandemiasta couturier pysyi kotimaassaan Libanonissa historiansa vaikeimpien aikojen keskellä, mikä loi kauneutta, vaikka pääkaupungin keskusta muuttui raunioksi kymmenen kuukautta sitten .

Siksi Saab on antanut kokoelmalleen nimen “Toivon silmut” tai “Toivon silmut” ranskaksi esittäen sen studiossa kuvatun videon kautta – tämä avautuu paratiisin, jonka takana hän hoikat mallit kikattavat ja keskustelevat, pukeutuneet kukka-, selkä- ja juhla-pallopukuihin.

Sitten toiminta siirtyy pylväskäytössä olevaan studioon, jota valaisee päivänvalo ja joka sopii erinomaisesti Elie Saabin itse valitsemien läpinäkyvien brodeerausten, mestariteosten nauttimiseen.

”Odotamme kaikki, että kevät kukoistaa jälleen maailmassa. Se on ajan kysymys. Siksi olen ripottanut kokoelmaan niin monta terälehteä ja kukkaa ”, kertoo libanonilainen suunnittelija työpajaltaan lähetetyn Zoom-puhelun aikana.

Silloinkin kun mekko koostui yksinkertaisista norsunluusta kreppipaneeleista, se koristeltiin sifonkipioneilla, kangasroosilla ja tylli terälehdillä. “Halusin välittää tietyn ajatuksen tilavuudesta, minkä vuoksi näitä höyheniä kohdeltiin kuin ruusun terälehtiä, sitten kirjailtuina herkkuilla”, lisää Elie Saab.

Elie Saab – Haute Couture syksy-talvi 2021-2022 – Kuva: Elie Saabin ystävällisyys

Foinikialainen couturier päätti koota useita vahvistettuja krinoliineja kevyillä sisäkehyksillä tukemaan hänen näkemystään paremmin. Kaikki paljastettiin runollisen muotielokuvan kautta, jonka on ohjannut Felipe Sanguinetti.

Tietty idea muodista, klassisista ja moderneista, vaatteista, jotka vaativat suurta tilaisuutta, olivatpa sitten häät hyvässä yhteiskunnassa, tyylikäs pallo tai kulku punaisella matolla. Kohokohta on upea hääpuku, joka on ripoteltu limenvihreillä kiteillä, ja sen pitäisi houkutella prinsessoja ympäri maailmaa.

Kokoelma, joka eroaa jyrkästi Libanonin tällä hetkellä kohtaamista vaikeuksista. “Poliittiselta ja taloudelliselta kannalta katsottuna täällä Beirutissa on hyvin vaikeaa. Mutta meidän on rakennettava uudelleen, ja teemme sen ”, vakuuttaa ylpeä libanonilainen suunnittelija.

Kuten monet kansainväliset suunnittelijat, Elie Saab ei ole vielä varma, pystyykö hän esittelemään valmisvaatetustaan ​​Pariisin kauden aikana lokakuussa: hän saattaa joutua luopumaan aikavälistään virallisessa kalenterissa.

Kaipaan Pariisia paljon. Se rikkoo sydämeni ”, hän huokaa. ”Halusin tulla, mutta haluan lykätä paluutani tammikuuhun. Delta-variantin takia kaikki saattaa muuttua epävakaaksi taas hyvin nopeasti. “

Julie de Libran: kummiset ja isoäidit

On aina mukava nähdä lahjakas suunnittelija palauttamaan hissin. Konkreettinen esimerkki: Julie de Libran, Pariisin muotikoulun Istituto Marangoni -muotisuunnittelun osaston kummitäti.

Yhteistyössä opiskelijoidensa kanssa jälkimmäinen päivitti ja kuvitteli useita malleja ja periaatteita ensimmäisestä kokoelmastaan ​​luomaan uuden, joka paljastettiin modernistisen huoneistonsa puutarhassa Saint-Germain-des-Présissä.

Mallien kävellessä Julie de Libran esitteli mustan kreppimekon, mallin, joka otettiin hänen ensimmäisestä kokoelmastaan, keksittiin uudelleen monikerroksisella kauluksella ja jonka opiskelijat tekivät koulun työpajassa.

Halusin, että oppilaat kesyttävät kurinalaisuuden ja löytävät Haute Couturen kauneuden. Tällä kaudella on kyse juhlimasta taitoja, joihin olemme erittäin onnekkaita voidessamme luottaa, täällä Pariisissa. perintö isoäidiltäni ”, selittää Julie de Libran.

Julie de Libran – Haute Couture syksy-talvi 2021-2022 – Kuva: Julie de Libran

Kokenut suunnittelija on myös lähtenyt Pariisin pohjoispuolelle, uuteen Haute Couture -asiantuntijoiden paratiisiin, 19M, jossa yli tusina Chaneliin kuuluvaa käsityöläisyritystä antoi tietotaidon suunnittelijoiden palvelukseen. , riippumaton tai suurista kansainvälisistä taloista.

Kuten tämä upea silkkipitsi, joka on otettu Julie de Libranin isoäidin vaatekaapista ja joka on säilynyt vuodelta 1964 peräisin olevan sanomalehden sivujen välissä. Suunnittelija leikkasi sen, kirjoi ja kokosi sen uudelleen, jotta siitä tulisi upea iltapuku. Työ tehtiin käsin Palomassa, 19M: n Haute Couture -työpajassa. Tai tämä upea beige silkkitunika, jonka toinen 19M-yhtiö, Maison Lesage, on koristeltu pitsi- ja kultaisilla paljeteilla.

”Asun käytännössä 19M: ssä, tunnistaa Julie de Libran. Ja tietysti Marangonin luona.

Kaikki jäljentämistä ja edustamista koskevat oikeudet pidätetään.
© 2021 FashionNetwork.com

.

vieraile heidän verkkosivuillaan