August 2, 2021

kuin juhlailma – Fuzzy Skunk

« Alamme mennä taas ulos, kaupungissa on energiaa, innostusta. Kaikki täällä olevat ulkomaalaiset ovat hämmästyneitä tästä positiivisuudesta ja ilosta! “, Selitä Giambattista Valli, tapasi tuotemerkkinsä näyttelytilassa haute couture -viikolla, joka järjestettiin Pariisissa 5. – 8. heinäkuuta. Uusi löydetty vapaus, jonka italialainen suunnittelija on ilmaissut useilla upeilla iltapuvuilla, jotka on räätälöity tulisiin öihin.

Täällä tylli ottaa helposti pastellisävyisissä mekkoissa, siellä vaaleanpunaiset organzahöyhenet pistävät pitkän valaisevan mekon, joka on täysin koristeltu hopeaseksillä, verhotut mekot näyttävät dramaattiselta epäsymmetrialta … Houkutus on lumoava mahdollisuuksien mukaan. Jotkut mallit ovat jo pyöriä punaiselle matolle Cannesin elokuvajuhlilla.

Rabih Kayrouzin talo.

Sisään Rabih Kayrouz, couture-henki paljastuu kuuden täydellisesti toteutetun mallin avulla. « Kun alaan ajatella kokoelmaa, en luokittele valmisvaatteita tai muotia. Vasta kun aloitan siirtymisen muotoiluun, määritän, mistä siinä on kyse. Minulle ompelu ei ole vain fantasia tai elämäntapa, se on taito. »

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Rabih Kayrouz, libanonilainen muotisuunnittelija, joka pakeni luomuksiinsa

Kunnioittaakseen tätä taitotietoa libanonilainen suunnittelija on päättänyt ottaa avainkappaleet vaatekaapistaan ​​ja parantaa niitä työpajansa kätevyyden ansiosta. Siksi ommeltu takki on ommeltu langalla ja kultaisilla kuorilla, bleiseritakki on valmistettu kallisarvoisesta satiinista ja leikattu takaa, iso seremoniatakki on koristeltu neulotuilla mustilla samettiraidoilla … L on yhdessä mielettömän tyylikäs.

Azzaro Couture.

Olivier Theyskens, taiteellinen johtajaAzzaro Couture Alkuvuodesta 2020 lähtien hän on pystynyt paljastamaan Palais Gallieran talon arkistomallit, joita hän ei ollut koskaan nähnyt silmiensä edessä. Näiden vintage-kappaleiden tarkkailu kaikista näkökulmista avasi hänelle näköaloja. « Näin, että siellä vallitsi todellinen vapauden henki. Rakentamisen yksinkertaisuus. Jotain viileämpää ja helpompaa käyttää kuin luulisi. “ Tästä syystä esitetyn kokoelman viivojen juoksevuus: mekot liukuvat vartalon yli, joskus epäsymmetriset, toisinaan halkeamat koko jalan pituudelta, avoimet tunikat vaativat pukeutumista paljaalle iholle.

Olivier Theyskens käyttää uudelleen myös 1960- ja 1970-luvun koristeita: runsas helmikirjonta, paljeteiden lumivyöry, korun ketjut venytettynä hameen kahden sivun väliin … Koko asia on vaatekaappi, joka kohisee ja leikkii valolla. Koska kuten talon kukoistuskaudella, Azzaron haute couture on ennen kaikkea tehty loistamaan illalla.

RVDK.

Suuri ilta myös Ronald van der Kempissä. Hänen tuotemerkkinsä puolesta RVDK, couturier noudattaa selkeää linjaa: kaikki kankaat otetaan talteen vintage-couture-malleista tai huippuluokan valmistajien varastosta. Sa 14e kokoelmalla on kaunopuheinen nimi: ”Mielirokote”. « Covid-19 on johtanut niin uudelleentarkasteluun, että jokainen on noudattanut hyviä ekologisia ratkaisujaan. Mutta kuinka kauan? Pelkään, että rokotteen ja “normaaliin” elämään palaamisen myötä jokainen palaa huonoon tapaansa. Tarvitsemme a mielirokote, henkinen rokote, joka muuttaa syvästi käyttäytymistämme. “

Teräksen ekovastuuseen perustuva kokoelma värähtelee farkuista tehdyn ”turkis” -takin, tekosilkihöyhenillä vuoratun pitkän mekon ja kierrätetyistä huopapiireistä valmistetun takin välillä. Kuten aina, siluetit ovat voimakkaita pop-väreineen ja liioiteltuja käyriä. Lyhyesti sanottuna, ilman hiiltä puolue on hullumpi.

AELIO.

Tämä filosofia resonoi italialaisen talon kanssa aelis. Myös tässä materiaalit ovat ympäristöystävällisiä. Ja tässäkin pelataan couture-korttia täysillä, vaatekaapilla erityistilaisuuksia varten. Toscanan maaseutu, suunnittelija Sofia Crocianin linnake, on kokoelman matriisi: metsän värit antavat sävyn erityisen pitkälle junamekolle, ruohoterien liikkuminen tuulessa inspiroi orgaanisen silkin musliinin vaihtuvia mekkoja… Kuten etruskien jättämälle jälkelle löydämme sen täällä ja siellä antiikkikupista – ja yleisestä ajatuksesta sivilisaatiosta osmoosissa luonnon kanssa.

Lue myös “Virtuaalisertifioitu”: NFT: t ottavat muodin

Aelis puoltaa fyysisten esineiden kulutuksen vähentämistä virtuaalituotteiden hyväksi luomalla ensimmäisen Couture-mekon, joka myydään NFT: n muodossa (ei-kestävät rahakkeet, ne salatut digitaaliset esineet, jotka ovat jo tunkeutuneet taidemarkkinoille). ” Todellinen tai virtuaalinen, päättelee suunnittelija, couture-kappale on taideteos. Pidämme sen ja välitämme sen. Mikä voisi olla kestävämpää kuin se? »

Andrea Brocca.

Huomaa lopuksi UFO: n saapuminen: hämmentävä Andrea Brocca, joka päätti esitellä ensimmäisen couture-kokoelmansa Pariisissa. Tämä italialaissyntyinen suunnittelija koulutti Lontoon Central Saint Martinsissa ennen paluutaan Dubaissa, missä hän on aina asunut. « Hänet on merkitty Guinnessin ennätysten kirjaan maailman nuorimpana muotisuunnittelijana ”, vie meille lehdistövirkailijansa.

Vuonna 2008 13-vuotias Andrea Brocca suunnitteli Alice Temperley -brändille Andrea-mekon, joka myytiin nopeasti loppuun. 16-vuotiaana hän perusti tuotemerkkinsä ja avasi putiikin Dubain kauppakeskuksessa. Sitten hauska lintu. Hänen ensimmäinen haute couture -kokoelmansa sisältää viisi mallia, ei enempää. Viisi siluettia, jotka johtuvat 3D-rakentamisen pohdinnasta, haloed hieman ylimielisellä puheella siitä, mitä matematiikka voi opettaa meille kauneudesta. Kultainen suhde ja Fibonacci-sekvenssi ilmeisesti johtivat näiden veistoksellisten asujen kehittämistä, joita varmasti käytetään lavalla tai punaisella matolla – Lady Gaga on jo yksi harrastajista.

Lue myös Haute couture: hyvät alkupalat

kurkistaa tähän sivustoon