August 3, 2021

“Olen ollut kiusattu näyttelijä, olen kevyt kirjailija”

Chögy ottaa muutaman askeleen keskellä olohuonetta ja pysähtyy kuolleena. Valkoinen kissa nousee ja kiinnittää silmänsä isäntänsä silmiin. “Hän tekee aina niin, pitää hauskaa koomikko ja kirjailija Scali Delpeyrat, 54, joka ottaa meidät vastaan ​​kaksiosaisessa 14e Pariisin kaupunginosassa. Se on psykologinen taistelu välillä. “ Mutta ei ole vielä kello 18.30, ja Chögy joutuu odottamaan krokettejaan.

Ilman minkäänlaista solidaarisuutta köyhää kissaa kohtaan tuomme esiin perunoita, minipizzoja, oliiveja ja pikkuporkkanoita. Tori oli ohitettu, me hoidamme alkupaloja, hän, cocktail. Ja tässä olemme pian klo 18 jälkeen istumassa kahden gini- ja tonikkiaineen edessä. “Ole varovainen, tämä ei ole gnognotte”, hän varoittaa. Tonic on ”premium”, giniä tarjoillaan maltillisesti. “Minulla on ystävä, joka kertoi minulle: “Älä juo liikaa, olisi sääli, jos olisit viehättävä haastattelun alussa ja päätyisi epäpäteväksi.” »

Chögy leijuu sohvalta makuuhuoneen sisäänkäynnille, jossa lanka auttaa häntä odottamaan, kun tutkimme hänen tapaustaan. Koska jos Maailma vierailee näyttelijässä, jolla on ollut suuria rooleja teatterissa, ja lukuisilla vaatimattomammilla hahmoilla ruuduilla (voimme nähdä hänet Muiden maku, Maestro, Tuche 3 tai sarjassa Vaihteet ja Musta paroni), juuri tämän kissan takia Scali Delpeyrat ei melkein koskaan adoptoinut. Päivänä, jolloin hän meni hakemaan sen kylpylältä, näyttelijä joutui paniikkikohtaukseen pakotettuaan poistumaan RER: stä, joka toi hänet kotiin. Onneksi ystävä päätyy vastaamaan hänen paniikkiin teksteihinsä: Chögy “Tee sinusta maailman onnellisin mies”.

Sekoitettu perintö

”Saapuessani elämääni tämän lapsen lapsettomana miehenä, jota kutsun “vauvani” ja että ruokin koko ajan, ajattelin omaa isääni ”, hän luottaa. Hänen kirjansa kehys, En ole enää huolissani (Actes Sud), joka julkaistiin lokakuussa 2020, voisi olla muodoltaan.

Tässä lyhyessä tekstissä, jonka hän soittaa lavalla Théâtre de la Villessä Pariisissa marraskuussa, Scali Delpeyrat tarkastelee menneisyyttään ja ympäröivää maailmaa huumorilla ja melankolialla. Hän kutoo yhteyksiä sukututkimuksensa ja neuroosiensa välille. Hän, “Lounais-juutalainen Francis Cabrelin aksentilla” – sefardiläisen äidin poika, joka pakeni kapeasti Vél’d’Hivin kierrosta, ja hiljainen isä, joka kuoli tänään, joka oli taistellut Algerian sodassa , ei pitänyt arabeista, mutta oli naimisissa naisen kanssa Pohjois-Afrikasta – pakkomielle siitä, mitä hänelle voi tapahtua jälkikäteen.

Sinulla on 68,76% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Vilkaisua näihin tyypeiin