July 31, 2021

Samaritaine: Bernard Arnault tuomitsee “vandalismin” Attacin toiminnan jälkeen

Kautta

AFP

Julkaistu9. heinäkuuta 2021

LVMH: n toimitusjohtaja Bernard Arnault tuomitsi perjantaina globalisaation vastaisen järjestön Attacin “ilkivalta” Pariisin Samaritainen ikkunoissa ja hylkäsi syytteet verojen optimoinnista La Voix du: n haastattelussa. Nord julkaisi perjantaina.

Attac johti toimintaa Samaritaine ja LVMH-ryhmää vastaan, lauantaiaamuna – Arnaud Cesar Vilette / Attac

Lauantaina Attacin aktivistit olivat maalanneet mustilla ikkunoilla ylellisyyden jättiläisen tavaratalon, joka oli juuri avannut ovensa pääkaupungin sydämessä, tuomitsemaan “miljardöörien siveettömän rikastumisen terveyskriisin aikana”.

“Muistan, että yleinen mielipide, ylivoimaisella enemmistöllä, 90 tai 95 prosenttia, hylkäsi tämän teon ja tuki meitä. Mielestäni tämä ilkivalta kääntyy tekijöitä vastaan ​​”, sanoi Arnault aluepäiväkirjan haastattelussa matkan aikana kotikaupunkiinsa Roubaixiin.

Kysyttäessä “verojen optimoinnin” syytöksistä 72-vuotias liikemies, maailman kolmanneksi rikkain, tuomitsi “täysin perusteettoman termin”. ”LVMH-ryhmä on ryhmä, joka maksaa eniten veroja Ranskassa. Jos haluaisimme optimoida, emme maksa tarpeeksi. Olemme kuitenkin ylivoimaisesti ryhmä, joka maksaa eniten ”, hän sanoi.

Toiseksi olemme yksi niistä ryhmistä, jotka luovat eniten työpaikkoja Ranskassa. Pelkästään La Samaritanessa olemme luoneet 3000 työpaikkaa ”, hän jatkoi.

CAC40-ryhmien johtajien rikastumista tuomitseva lippu avattiin Pariisin LVMH: n pääkonttorin rakenteilla olevassa julkisivussa – Arnaud Cesar Vilette / Attac

“Ymmärrän ehkä, että tällainen menestys, ranskalainen, ranskalainen konserni, joka luo työpaikkoja Ranskassa, joka valmistaa Ranskassa, joka vie koko maailmassa, joka maksaa eniten veroja Ranskassa, voi häiritä yritystoiminnan vastaisia ​​teorioita. Minulla ei ole sitä näkökulmaa ”, hän päätti.

Toimintansa aikana valkoisissa haalareissa olevat Attac-aktivistit olivat myös kiinnittäneet myymäläikkunaan julisteen, jossa oli kuva herra Arnaultista “Bernard Arnault, LVMH: n toimitusjohtaja, +62 miljardia euroa kriisin aikana”.

LVMH ei halunnut kommentoida, täsmentäen vain “harkitse valituksen tekemistä”.

cmk / eva / bmaLille, 9. heinäkuuta 2021 (AFP)

Kaikki jäljentämistä ja edustamista koskevat oikeudet pidätetään.
© 2021 Agence France-Presse
Kaikki tässä jaksossa (tai tapauksen mukaan tällä sivulla) toistetut tiedot on suojattu AFP: n immateriaalioikeuksilla. Siksi mitään näistä tiedoista ei saa tuottaa, muokata, levittää uudelleen, kääntää, kaupallisesti hyödyntää tai käyttää uudelleen millään tavalla ilman AFP: n etukäteen antamaa kirjallista suostumusta. AFP ei ole vastuussa viivästyksistä, virheistä tai puutteista, joita ei voida sulkea pois, eikä näiden tietojen perusteella toteutettujen toimien tai tapahtumien seurauksista.

.

Katso tämä