August 4, 2021

tämä voi olla yksityiskohta sinulle …

Hiki palkat

Iltapäivän loppu 3. heinäkuuta Le Grand-Bornandissa. Legendaarinen pikajuoksija Mark Cavendish, Deceuninck-Quick Step -tiimin jäsen, on juuri päättänyt Tour de Francen kahdeksannen vaiheen 150 kilometriä ja on aika palkkioiden kiusaamiseen. Vasemmassa kädessään kukkakimppu. Oikealla on pehmustettu autonvalmistajan Skodan, vihreän pelipaidan sponsorin, väreissä. Lisäksi brittiläinen ratsastaja saa sinä päivänä myös valtavan 300 euron bonuksen, joka jaetaan päivittäin vihreän pelipaidan käyttäjälle. Kuka sanoo, että pyöräilijät eivät aja kultaa?

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tour de France 2021: Mark Cavendish tai tuhlaajapoikansa paluu

Hyvin järjestetty pariteetti

Muina aikoina ja muilla tavoilla Mark Cavendish olisi myös saanut surunsa vuoksi kahden hymyilevän emännän suudelman. Mutta nuo päivät ovat ohi. Tour de France 2020 -tapahtuman jälkeen järki on voittanut tämän perinteen paremmin, ja nyt mies ja nainen valvovat mestareita. Covid-19 on selvästi pyyhkäissyt pohjoistuulet.

Ääretön vihreä

Vihreän läsnäolo on tässä ilmeistä. Esteettisen harkinnan (tämä ei ole meidän tyylimme) lisäksi tyydytämme muistuttamaan, että Grande Bouclen koodeilla on usein hyvin järkeviä, jopa häpeämättömästi markkinointipohjia. Jos parhaan sprinterin jersey, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1953, on vihreä, se johtuu siitä, että sen ensimmäinen sponsori oli A la belle jardinière -kauppaketju. Samoin jos johtajan tunika on keltainen, se johtuu sanomalehdestä Auto, tulevaisuudessa Joukkue, alun perin todiste luotiin, painettiin kellertävälle paperille.

Syksy edessä

Koska olemme vihreässä, huomaa, että palkintokorokkeen isännän bleiseri on myös vihreä, mutta bonuksena se on leikattu mustalla. Tämä antaa meille mahdollisuuden muistaa, että tämän tyyppinen viimeistely on saanut inspiraationsa krikettimaailmasta, joka on tyylikäs urheilullinen par excellence. Paljon enemmän joka tapauksessa kuin pyöräilyä? Tämä vahingossa napitetun takin toinen painike on väistämätön osoitus tästä.

Pokaalin vaakuna

Tour de France -podium on yliviivattu Grand-Bornandin nimellä. Ja huomaamattomasti koristeltu Haut-Savoie-kaupungin vaakunalla, josta voimme erottaa ristin, viisi tähteä, talttaisen vuoriprofiilin sekä kolme tornia, jotka on suunnitellut Raymond Oursel 1960-luvulla. Päätelmä? Tässä kuvassa on ainakin ripaus eleganssia.

Lue myös Käänteet (1/5): iso silmukka, joka kiertyy yhä enemmän

sivustolinkki