July 31, 2021

Angry Garbage loistaa seitsemännellä, elektronisesti kyllästetyllä albumillaan “No Gods No Masters”

Kesti viisi vuotta, ennen kuin vieläkin ilmiömäisen Shirley Mansonin johtama vaihtoehtoinen rock Garbage -tuomio palasi uuden levyn kanssa. Seitsemäs studioelokuva “No Gods No Masters”, joka on peitetty tummilla elektronisilla sävyillä, on ennen kaikkea kauhistuttava peili, jonka bändi on asettanut yhteiskunnalle … ja erityisesti miehille.

Roskat – Ei jumalia, ei mestareita

Julkaistu: 11.6.2021
Kokonaisaika: 46:07

Kappaleet: Miehet, jotka hallitsevat maailmaa, ryömiä, epämiellyttävä minä, sudet, nimettömät XXX, odottavat Jumalaa, jumaluus, tuhottu nainen, linnun kääntäminen, ei jumalia, ei mestareita, tämä kaupunki tappaa sinut

Kustantaja: Tarttuva musiikki

Ensimmäinen Strange Little Birds -sarjan kuudennen sarjan seuraaja aloitettiin vuonna 2018. Ne keskeyttivät myöhemmin menestyksekkään toisen version ”Version 2.0” 20-vuotisjuhlat. Vuotta myöhemmin Butch Vig -yhtyeen rumpali antoi kuulla, että suunniteltu työ tulee olemaan hyvin elektronista ja Garbage on saanut inspiraationsa klassikoista, kuten Roxy Music ja Talking Heads.

Hän vain unohti lisätä, että mikään iloinen kuuntelu ei odota meitä. Alun perin Madison-yhtye, joka aloitti toimintansa musiikkimaailmassa jo vuonna 1993, palvelee synkää materiaalia, joka on täynnä tukehtuvaa elektroniikkaa ja tummia sanoituksia “No Gods No Masters” -maailman taantumasta. Kokenut monen genren tuottaja Billy Bush, joka on työskennellyt hänen kanssaan aiemmin, auttoi yhtyettä äänellä. Viimeinen edellä mainitussa edellisessä albumissa ”Strange Little Birds”. Ja hän teki hienoa työtä. Uutuuden ääni on teknisesti tarkka, syvä, kitara ja samalla viileä elektroninen. Vaikka Garbage on taaksepäin 80- ja 90-luvuilla, sanoitukset ovat täysin ajankohtaisia ​​ja erittäin kriittisellä sävyllä. He kiinnittävät huomiota kapitalistisiin käytäntöihin, rasismiin, seksismiin tai esimerkiksi sairaalliseen vihaan naisiin. Shirley Manson toimii kuin ankara, julma saarnaaja sykkivissä rytmeissä, jonka kanssa et todellakaan halua mennä ristille. Sovitukset näytetään rikkailla elektronisilla äänillä (mukaan lukien peliautomaateilla varustettu tausta), jotka muodostavat korkean seinän ja käytävän erittäin tarttuvalle kitararockille. Tämä moderni, vanhentunut yhdistelmä toimii täällä ja yllättää sen omaleimaisella ilmapiirillä ja aitoutella. Näin äänityksen tulisi kuulua, jolla on selkeä suunta ja viesti. Edellä mainittujen Butch Vigon inspiraatioiden lisäksi albumi on täynnä Nine Inch Nailsin vaikutteita ja Trent Reznorin hienoa runoutta. Kappaleella “Godhead” juoksemme taas teollisen punkin kentillä, samoin kuin single “The Creeps”, jonka ensimmäiset sävyt näyttävät pudonneen paikallisen hullun Zputnikin adrenaliinikäsikirjoituksesta. Se tuo kauhutunteen kosto laulu “A Woman Destroyed”, jossa miehet eivät kuulosta aivan positiivisilta sankareilta. Loppujen lopuksi Shirley puhui heistä johdantokappaleessa “Miehet, jotka hallitsevat maailmaa”.

Edellä esitetystä saattaa tuntua, että kokeneet matadorit ovat luopuneet kokonaan alkuperäisistä alt-rock- ja grunge-juuristaan, mutta kaikesta äänestä ja tyylistä huolimatta ne ovat silti selvästi tunnistettavissa roskat. Nykyaikaisempaa, mutta myös menneisyyteen katsovaa ja samalla järkyttävää nykyisyydestä. ”No Gods No Masters” on levy kasvot, mielipide ja kirjoitettu ylimmässä kirjoittajalomakkeessa. Yksi parhaimmista bändin koskaan ampumista.

.

Vilkaisu tähän