July 31, 2021

Ranska aikoo verottaa supervoittoja jopa 25%

Kautta

Reuters

Julkaistu11. heinäkuuta 2021

VENETSI (Reuters) – Valtioiden olisi voitava verottaa neljännes suurten monikansallisten yritysten voitoista riippumatta siitä, missä ne syntyvät, Ranska ehdotti lauantaina G20-maiden valtiovarainministerien kokouksessa, jossa keskityttiin uudistamaan rajatylittävää yritysverotusta koskevia sääntöjä.

Reuters

Uusien sääntöjen yksityiskohtia on vielä selvitettävä sen jälkeen, kun G20-ryhmä hyväksyi lauantaina virallisesti suunnitelman ottaa käyttöön vähintään 15 prosentin vähimmäisvero yhteisöverolle.

Verkkokaupan kehitys on antanut suurille teknologiayrityksille mahdollisuuden ansaita voittoja alhaisen verotuksen maissa riippumatta siitä, missä ne tosiasiallisesti tuottavat.

Uudet säännöt, jotka valmistuvat G20-huippukokouksessa Roomassa lokakuussa, antaisivat maille, joissa voittoja syntyy, verottaa 20-30 prosenttia suuren, monikansallisen yrityksen määriteltyjen suurempien voittojen ylituotoista. 10 prosenttiin heidän tuloistaan.

Kehitysmaat, kuten Brasilia, pyrkivät korkeampaan osuuteen, EU: n talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi kokouksessa. “Mielestäni paras ratkaisu olisi 25 prosentin voitonjakotaso tiettyjen kehitysmaiden huolenaiheiden ratkaisemiseksi, jotka ovat oikeutettuja”, Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire kertoi.

Uusien sääntöjen soveltamisalaan kuuluvat yritykset olisivat monikansallisia yrityksiä, joiden maailmanlaajuinen liikevaihto ylittäisi 20 miljardia euroa (23,8 miljardia dollaria), vaikka tämä kynnys voitaisiin laskea 10 miljardiin euroon. seitsemän vuoden kuluttua.
Paolo Gentiloni sanoi, että jotkut maat pyrkivät saavuttamaan 10 miljardin kynnyksen, kun taas toiset halusivat jättää tietyt teollisuudenalat uusien sääntöjen soveltamisalan ulkopuolelle jo vapautettujen rahoituspalvelujen ja kaivosteollisuuden lisäksi.

(Leigh Thomasin raportti, Francesco Guarascio, ranskankielinen versio Benjamin Mallet)

© Thomson Reuters 2021 Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Hyppää tänne