July 31, 2021

Hallitus pidentää “Action coeur de ville” -ohjelmaa vuoteen 2026 saakka

Kautta

AFP

Julkaistu12. heinäkuuta 2021

AFP – Pääministeri Jean Castex ilmoitti viime torstaina jatkavan “Action coeur de ville” -ohjelman jatkamista vuodesta 2022 vuoteen 2026, jonka tavoitteena on elvyttää keskikokoisten kaupunkien keskustoja vastaamalla näin myönteisesti valittujen virkamiesten vaatimukseen .

Shutterstock

“Yhteinen työmme Ranskan kaupunkien valloittamiseksi on työssä, emmekä aio lopettaa niin hyvällä tavalla”, vakuutti hallituksen päällikkö puhuessaan Bloisissa Ranskan kaupunkien vuosittaisen kongressin yhteydessä. yhdistys, joka kokoaa paikkakunnat välillä 20 000 – 100 000 asukasta.

Tarkistettuaan, että Action coeur de ville -ohjelman sitoumukset ylittävät vuoden 2022 loppuun mennessä 5 miljardia euroa, jotka oli suunniteltu sen käynnistämisen yhteydessä vuoden 2017 lopussa 222 kaupunkiin, hän vastasi myönteisesti presidentin pyyntöön Villes de Francen edustaja, Caroline Cayeux, Beauvais’n DVD-pormestari, joka pyysi häntä jatkamaan vuoteen 2026, toisin sanoen viime vuonna valittujen pormestareiden toimikauden loppuun.

“Ilmoitan teille tänään, että se jatkaa, kuten halusitte tämän päivämäärän jälkeen, sallia viime vuonna valittujen ryhmien viedä projektinsa valtion avustuksella toimikautensa loppuun asti. “, Sanoi Castex, Bloisissa perjantaihin asti kokoontuneiden valittujen virkamiesten suosionosoituksiin.

Annamatta uutta määrää tälle ohjelmalle hän täsmensi, että hän oli pyytänyt alueellisen yhteenkuuluvuuden ministeriä Jacqueline Gouraultia “aloittamaan välittömästi neuvottelut rahoituskumppaneiden kanssa ja tietysti kanssasi määrittelemään tarkasti tämän ohjelman suuntaviivat. vuoden 2022 jälkeen “.

Hallituksen päällikkö viittasi 7. syyskuuta pidettyyn Ranskan kaupunkien kokoukseen “tarkentamaan jatkamisen ehtoja”.

Puheessaan pääministeri ei kuitenkaan vastannut keskisuurten kaupunkien liiton muihin pyyntöihin.

Sen varapuheenjohtaja Jean-François Débat, Bourg-en-Bressen PS-pormestari, oli aiemmin ilmaissut huolensa “yhteisöjemme taloudellisista kysymyksistä”, joiden resursseihin terveyskriisi “vaikutti”.

Erityisesti hän ilmaisi huolestumisensa “asuntoveron korvausten tulevasta kehityksestä” ja pyysi, että se “päivitetään” vuodesta toiseen. Hän vaati myös korvausta osasta ”useiden julkisten palvelujemme kärsimistä maksuista” kriisin aikana.

Action coeur de Villen tarkoituksena on edistää innovatiivisia hankkeita välikaupunkien keskustojen valloittamiseksi.

Kaikki jäljentämistä ja edustamista koskevat oikeudet pidätetään.
© 2021 Agence France-Presse
Kaikki tässä jaksossa (tai tapauksen mukaan tällä sivulla) toistetut tiedot on suojattu AFP: n immateriaalioikeuksilla. Siksi mitään näistä tiedoista ei saa tuottaa, muokata, levittää uudelleen, kääntää, kaupallisesti hyödyntää tai käyttää uudelleen millään tavalla ilman AFP: n etukäteen antamaa kirjallista lupaa. AFP ei ole vastuussa viivästyksistä, virheistä tai puutteista, joita ei voida sulkea pois, eikä näiden tietojen perusteella toteutettujen toimien tai tapahtumien seurauksista.

.

verkkosivuston linkki