August 3, 2021

Korkeat korut: ja valo puhkeaa

Luonto, taide, tähti-ilmiöt: hienot korutalot haluavat usein säveltää muunnelmia samoista kokoelmateemoista – omaperäisyys ei aina ole Place Vendômen vahvuus. Tällä kaudella valo on pakkomielle. Tämä motiivi on sekä käytännöllinen työpajoille, joiden tehtävänä on resonoida kivillä ja valolla, ja helppo puolustaa varakkaiden asiakkaiden kanssa pandemian jälkeisen toipumisen etsimisessä – “Viime kuukausien jälkeen me kaikki tarvitsemme valoa ja energiaa”, se toistetaan kaikkialla kielen lopullisena elementtinä.

Ylimääräiset kevyet korvakorut, valkokultaa, timantteja, keltaisia ​​timantteja, spinelejä ja spessartiitteja, Piaget.

“Halusimme tutkia kaikkia yön vivahteita, illan alusta loppuun asti”, alkaa Christophe Bourrie, Piagetin hienojen korujen johtaja. Auringonlaskusta lähtien, joka saa viehätyksen Mosambikista peräisin olevasta syvästä rubiinisarjasta, siirrymme revontuliin valkokulta-kaulakorulla lanka- ja veitsitekniikalla, jossa on violettia, vaaleanpunaista ja sinistä safiiria. Tämä laskeutua aikaisin aamulla pyöreälle renkaalle, jossa keltainen timantti puhkeaa. “Että halusimme pehmeää, kuten nouseva aurinko”.

Iris-cocktailirengas, valko- ja keltaista kultaa, spineliä, turmaliinia ja timantteja, Buccellati.

Ensimmäiselle Richemont-lipun alla olevalle kokoelmalleen (sveitsiläinen konserni osti etiketin vuonna 2019) Buccellati maustaa renessanssin henkensä ja muotoilunsa hienovaraisemmilla väreillä, ikään kuin päästää lämpöä. Hänen kokoelmassaan on vehreä puutarha aamunkoitteessa, impressionististen maalareiden tyyliin: jasmiinirenkaat topaasissa tai Damascus ruusu spinellissä, lobeliakorvakorut zirkonissa ja tsavorite. Kun sen allekirjoitukseen kaiverretut harjatut kultamansetit liikkuvat, heijastukset heijastuvat asettamalla rubelliitteja tai turmaliineja.

Mutanttiset nymfit ja peilipallot

Jotkut jalokivikauppiaat ovat päättäneet kohdata valon tietyn materiaalin avulla. Valérie Messika, jonka luova ja kaupallinen voima on aina ollut timantteja, pitää hauskaa moninkertaistamalla aurinkokeltaisia ​​timantteja, joita hän haluaa leikata päärynä, soljilla, renkailla tai rannekoruilla. Mutta myös vanteet, pää- tai jalkakorut, vähemmän klassiset muodot, jotka ovat hänen ehdotuksensa suolaa.

Magneettinen vetovoima, valkokulta, valkoiset ja keltaiset timantit, Messika.
Pitkä kaulakoru kierrätettyä keltaista kultaa, plique-à-jour -emalia, synteettisiä timantteja ja Akoya-helmiä, Vever.

Veverillä plique-à-jour -emali antaa pinnojen kulkea sen läpi jugendtyylisillä mutta mutanttisilla nymfeillä, kuten Luc Bessonin sankaritarit. Vuonna 1982 kadonnut kultaseppä yrittää uudestisyntymään tänä vuonna. “Olen työskennellyt finanssialalla, mutta minulla on aina ollut isoäitini 16. syntymäpäivänäni tarjoaman helmen jälkeen halu elvyttää perintöämme”, selittää Camille Vever, perhehelman perillinen. Resepti? Ristiriita vanhan ja modernin välillä, jugend-kunnianosoituksella palaset antoivat etiketin voittaa 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa, mutta maustettiin erittäin muodikkailla synteettisillä timanteilla, joita suurin osa Place Vendôme -kilpailijoista ovat haluttomia adoptoimaan. .

Holografinen rannekoru, valkokultaa, holografinen vuorikristalli, timantteja ja turmaliinia Nigeriasta, Boucheron.

“Halusin työskennellä värien parissa valon prisman kautta”, etenee Boucheronin luomusten johtaja Claire Choisne. Kuva radikaalisella ja iloisella ennakkoluulolla: yhteistyö Saint-Gobainin kanssa. Talo suosii teollisuusryhmän suunnittelemaa holografista päällystettä ja soveltaa sitä värillisiin koruihinsa valkoisessa keraamisessa tai kivikristallissa. Valkokullaan kiinnitettynä ja usein timanteilla ne muuttuvat jatkuvasti: riippuen niiden kaltevuudesta ja tavasta, jolla he kohtaavat säteet, sininen heijastus muuttuu oranssiksi, kun taas fuksia tai vihreä kimallus pyörii. Sitten he ottavat Daniel Burenin veistosten vaatteet. Jopa peilipallot, kun niitä käytetään auringossa.

Lue myös Korut: kivileikkurit (arvokkaat)
Lue myös Boucheron ja Saint-Gobain, sateenkaariseos

indeksi