July 28, 2021

U-Roy, paahtava legenda, julkaisee postuumisen albumin, jossa on tähtiä

Tähtitiimi, joka kokoontui viimeistelemään albumin Kiinteä kulta U-Roy osoittaa jamaikalaisen taiteilijan merkityksen Ska: lle ja Rapille. Ziggy Marley, Mick Jones (Clash), Takkuinen e Rygin King, vain muutamia mainitakseni, ovat artistit, jotka osallistuvat postuumiin albumiin, joka saapuu paitsi täydentämään legendan diskografiaa myös juhlimaan hänen perintöään.

U-Roy oli vastuussa Jamaikan “paahtamisen” suosimisesta, tekniikka, joka koostuu mikrofonin ottamisesta ja loppusoittamisesta äänentoistojärjestelmissä kuulostavien kappaleiden yli. Paahtaminen oli mukautus American Disc Jockeysin paikannustyyliin, jonka Karibia näki saavuttavan radionsa lyhytaallolla, jonka kreivi Matchuki alun perin käytti. Kun maahanmuuttajat toivat reggaen ja ska: n Yhdysvaltoihin, musta yhteisö omaksui tekniikan katujuhliin ja sitten… Räppi luotiin.

Ewart Beckford (U-Roy) kuoli 78-vuotiaana helmikuussa 2021. Hänen uusi, alun perin vuodelle 2020 suunniteltu albumi viivästyi pandemian takia. Hänen tarransa, Trojan Jamaica, huolehti siitä, että Beckfordin luova työ ei mennyt laatikkoon lähinnä hänen ponnistelujensa ansiosta. Zak Starkley, beatlen poika Ringo Starr ja rumpali superbändejä kuten WHO e Keidas, Trojanin perustajan lisäksi vuonna 2019.

Solid Gold U-Roy julkaisi kolme singleä levyn mainostamiseksi. Herää kaupunki , julkaistiin Royn Brasilian kiertueen aikana, jossa hän soitti nimien rinnalla, kuten BNego e Digitaldubs, ja jo postuumisti Man Next Door, johon osallistuu Santigolde Pysäytä se juna, com Rygin King.

”Oli suuri kunnia työskennellä tämän projektin parissa URoy, todellinen edelläkävijä ”, Santigold sanoo. ”Hän oli edelläkävijä tyylilajissa, joka vaikutti minuun syvästi. Niin paljon, että osallistumiseni kappale “Man Next Door” on yksi suosikkini lapsesta asti.

Englanninkielinen DJ kuvailee sen olevan “Jamaikan musiikkiparadigma” David Rodigan, U-Roy aloitti DJ-uransa Dickie Wongin äänijärjestelmässä vuonna 1961. Vuodesta 1970 lähtien hän julkaisi yli 20 albumia, aina reggae-jättiläisten, kuten Hullu professori e Prinssi Tony Robinson.

DJ kasvoi adventistiperheessä, mutta muutti Rastafariksi, kun hän osallistui äänijärjestelmien kulttuuriin kotikaupungissaan Kingstonissa. Hänen ensimmäiset julkaisunsa olivat totta Rastasin kehuja.

Sen postuuminen julkaisu on saatavana kaikilla suoratoistoalustoilla perjantaista 16. heinäkuuta alkaen. Aika juhlia U-Royn kiinteää kultaa. Erittäin hyvin mukana, muuten.

Jota Wagner

Jota Wagner on kirjoittanut, disko ja juhlii Brasiliassa ja Euroopassa 1990-luvun alusta lähtien. Hän on tällä hetkellä Music Non Stopin päätoimittaja ja kulttuurintuottaja Agência 55: ssä. Hän on osallistunut korvien, jalkojen tai käsien avulla brasilialaisen elektronisen musiikin kynnykselle.

blogi täällä