August 2, 2021

Venetsiassa Valentino kuin maalauksessa

Vuoropuhelu muodin ja taiteen välillä. Näin Valentino-talon taiteellinen johtaja Pierpaolo Piccioli kuvasi syksy-talvi 2021-2022 -haute couture -kokoelmansa, joka esiteltiin Venetsian arsenaalin Gaggiandre-torstaina 15. heinäkuuta. Nämä suuret kaaret, joihin rakennettiin veneitä renessanssin aikana talon osa näyttelyitä arkkitehtuuribiennaalissa, joka pidetään marraskuuhun asti.

Valentino des ateliersiksi kutsuttu kokoelma on osittain seurausta lukuisista keskusteluista roomalaisen couturier’n ja 17 nykytaiteilijan välillä. “Olen ajatellut tätä kokoelmaa useita kuukausia. Minulle muoti ei ole taidetta, koska sillä on aina oltava heijastus kehosta. Nämä kaksi tieteenalaa ovat kuitenkin ajan esityksiä, ainutlaatuinen ilmaisumuoto “, kertoo Pierpaolo Piccioli, jonka tapaamme Pariisin Valentinon tiloissa muutama päivä ennen venetsialaista paraati.

Valentino.

Italialaiset, amerikkalaiset, kiinalaiset tai saksalaiset, tähän kokoelmaan kuuluvat taiteilijat ovat suurimmaksi osaksi maalareita. “Maalaus on taidetta, mitä haute couture on muotia, sen puhtainta, vanhinta ilmaisua”, yksityiskohdat couturier. Haaste ? Älä ota helpompaa tietä levittämällä teosten kopioita vaatteisiin, vaikka ne olisivatkin kauniita. ”En halunnut tehdä couture-versiota heidän työstään tai tarjota
t-paita suoraan museokaupasta
. Monet heistä saivat inspiraationsa keskusteluistamme. “

Lue myös Rockromantiikka laguunilla: Saint Laurentin paraati Venetsiassa
Valentino.

Jokainen taiteilija oli siten täysin yhteydessä työpajojen työhön, mikä näkyy Zoom-keskustelujen valokuvista, jotka olivat esillä näyttelytilassa olevissa inspiraatiokirjoissa. Niinpä englantilainen James “Jamie” Nares, joka on tunnettu toistuvista harjoista suurilla valkoisilla kankailla ja antaa vaikutelman suurista nauhoista, näkee työnsä tulkittuina suurella valkoisella takilla, johon liittyy pitkä olkaimeton mekko:
“Kun tapasin hänet, sanoin itselleni, että tarvitaan jotain hyvin naisellista, liikkuvaa ja samalla dramaattista ulottuvuutta hänen taiteensa parhaaksi ilmaisemiseksi”, räjähdys Pierpaolo Piccioli.

720 työtuntia, 10 materiaalia

Italialaisen Sofia Silvan naiivi ja värikäs maalaus ilmaistaan ​​pienellä kashmiripuvun takilla, joka liittyy painettuun villaan kreppihameeseen. ”Räätälöitsijä edustaa tämän taidemaalarin henkeä, joka on myös kirjailija. Tässä kappaleessa päätin käyttää kieleni instrumentteja. Mitä pienille siveltäville voi tarvita, ovat itse asiassa kirjailtuja lankoja. “

Italialaisen taidemaalarin Alessandro Teoldin runolliset kädet heijastetaan tilavaan silkki- ja punasametti-mekkoon, joka vaati 720 tuntia työtä ja 10 erilaista materiaalia. “Haute couturen arvoa ei mitata sen hinnalla, vaan luomiseen käytetty aika, työpajojen inhimillisinvestoinnein”, vaatii Pierpaolo Picciolia. Luonnon takana oleva käsi näkyy täällä koko kokoelman 84 kohdassa, jokainen siluetti on nimetty myös sitä muotoilevien käsityöläisten nimien mukaan. Yhteensä 19 heistä kuviteltiin yhteistyössä taiteilijoiden kanssa.

Valentino.
Laulaja Cosima, Valentino couture -näyttelyn aikana.

Leikkiminen mittasuhteilla ja äänenvoimakkuudella: harjoitus, jonka roomalainen suunnittelija hallitsee kuin kukaan muu. Drapeeratut minipuvut, kashmir-viitta, organzanauhatoppi, suuret huppuiset takit, pukeutuneet ja laskostetut taftatut pallopuvut, joita tukevat krinoliinit, jotka asettavat ylimielisen kävelyn … Philip Treacyn suunnittelemat suuret strutsisulkaiset hatut erottavat kokoelman ja viittaavat mekkoja gazar- ja crepe de chine -vaippaan tai olkaimeton haalari helmenharmaalla herttuatar-satiinilla. Majesteettista viehätystä palvelee elinvoimainen väripaletti fuksia vaaleanpunaisesta smaragdinvihreään syvän purppuran tai karmiininpunaisen läpi.
Muutama miespuolinen siluetti tarjoaa ainutlaatuisen ilmeen miesten vaatekaappiin: väri, paljetteja, kerrostuminen. Lyhyesti sanottuna rohkea.

Paraatin lopussa, kun Valentino-joukkueet antavat ilonsa räjähtää kulissien takana,
Englantilainen laulaja Cosima suorittaa lumouksen Kutsuu sinua, kirjoittanut Jevetta Steele. Hetki myöhässä.

Valentino.
Valentino.
Valentino.
Valentino.
Lue myös Haute couture: kuin juhlailma
Lue myös Haute couture: hyvät alkupalat

Katso, mitä löysin