August 3, 2021

Festivaali “covid19 free” Hollannissa päättyy yli 1000 tartunnan saaneeseen

Järjestäjien ja Alankomaiden hallituksen tekemät virheet ovat johtaneet valtavaan takaiskuun Covidin hallinnan suhteen19 ja taajamien paluun taajamissa Euroopassa.

Terveysviranomaiset kartoittivat yli 1000 koronavirustartunnan saanutta henkilöä käydessään heinäkuun alussa Verknipt-festivaaliviikonloppuna.

Festivaalia mainostettiin nimellä “covid19 free”. Kaikkien osallistujien oli esitettävä äskettäinen rokotepassin lisäksi tartuntatesti, jonka hallitus antoi viimeisen rokotusannoksen jälkeen. Tapahtuman lopullinen saldo ei kuitenkaan voinut olla huonompi.

Utrechtin terveysviranomaisten mukaan kaksi virhettä olivat ratkaisevan tärkeitä suurten tapahtumien turvallisen jatkamisen epäonnistumisen vuoksi. Ja tässä on iso varoitus brasilialaisille järjestäjille.

Ensimmäinen niistä, järjestäjien vastuulla, oli 48 tuntia etukäteen suorittaa infektiotesti, joka esitettiin tapahtuman portilla. Toinen Lennart van Trigt, kaupungintalon tiedottaja, kaksi päivää riittää, jotta henkilö voi suorittaa testin, tartuttaa viruksen ja pystyä tartuttamaan muita ihmisiä.

Toinen oli rokotuspassin toimittaminen Alankomaiden hallitukselta heti toisen annoksen levittämisen jälkeen ottamatta huomioon viikkoja kestävää karanteenia, joka vaadittiin rokotuksen loppuun saattamiseksi.

“Ei ole mahdollista tietää, olivatko kaikki tartunnan saaneet festivaalin aikana”, sanoo Van Trigt Daily Mailin haastattelussa. “Jotkut ovat saattaneet saada tartunnan tapahtuman jälkeisinä päivinä.” Ketjureaktio on mahdollinen, koska osallistujat ovat poikkeuksetta ystäväryhmiä, jotka näkevät toisensa usein. Puhumattakaan jälkijärjestelmistä!

Tarinan moraali on, että kiire voi olla tappavaa jatkaa. Me kaikki, ammattilaisista musiikin faneihin, odotamme erittäin innolla tapahtumien jatkamista. On välttämätöntä oppia niiden ihmisten menestyksistä ja virheistä, jotka ovat edistyneimmässä rokotusvaiheessa.

Jota Wagner

Jota Wagner on kirjoittanut, disko ja juhlii Brasiliassa ja Euroopassa 1990-luvun alusta lähtien. Hän on tällä hetkellä Music Non Stopin päätoimittaja ja kulttuurintuottaja Agência 55: ssä. Hän on osallistunut korvien, jalkojen tai käsien avulla brasilialaisen elektronisen musiikin kynnykselle.

vierailla tällä sivulla