July 28, 2021

Rajoitusten nostaminen lisäsi vähittäiskauppaa kesäkuussa

Kautta

AFP

Julkaistu19. heinäkuuta 2021

Vähittäiskaupan kasvu jatkui kesäkuussa, kasvua 1,5% toukokuuhun, mikä johtui terveysrajoitusten poistamisesta, Banque de Francen maanantaina julkistamien tietojen mukaan.

Shutterstock

“Elintarvikkeiden myynti on vakaa (+ 0,2%), mutta teollisuustuotteiden myynti +10,2% sallii tämän yleisen edistymisen”, keskuspankki kertoo lehdistötiedotteessa.

Valmistettujen tuotteiden myynti nousi 1,3% kesäkuusta 2020 ja jopa 11,9% kesäkuun 2019 tason yläpuolelle, korostaa Banque de France.

“Kehitys on edennyt ennen kaikkea henkilökohtaisten varusteiden tuotteisiin, erityisesti tekstiileihin ja vaatteisiin (+ 25,6% toukokuuhun verrattuna), urheiluvälineisiin (+ 23,0%) ja” kellojen ja korujen valmistukseen (+ 20,9%) “, Lehdistötiedote.

Myyntipisteittäin pienyritykset pärjäävät hyvin. Myynti kasvoi 11,4% kuukauden aikana, samoin kuin tavaratalot (+ 17,6%), kun taas suuret vähittäiskaupat (-1%), supermarketit (-3,6%) laskivat ja hypermarketit (-0,8%), jotka yhdessä muodostavat kuitenkin yli 80% vähittäismyynnistä.

Myymälöiden uudelleen avaaminen toukokuussa rankaisi myös etämyyntiä. Ne laskivat toukokuussa 3,5% (kesäkuun lukuja ei ole vielä saatavilla) huhtikuun 4,3%: n nousun jälkeen.

19. toukokuuta lähtien kaikki yritykset pystyivät avaamaan läsnäolomittarit uudelleen useiden viikkojen sulkemisten jälkeen kevään Covid-19-epidemian pahenemisen vuoksi. Messut jatkuivat 9. kesäkuuta.

Toisaalta kesämyynti alkoi vasta 30. kesäkuuta, ja se viivästyi viikolla tiettyjen kauppiaiden pyynnöstä. Vähittäiskauppa ei heijasta kaikkea kotitalouksien kulutusta, koska se ei sisällä muita menoeriä, kuten vuokrat, terveys- tai koulutusmenot.

Kaikki jäljentämistä ja edustamista koskevat oikeudet pidätetään.
© 2021 Agence France-Presse
Kaikki tässä jaksossa (tai tapauksen mukaan tällä sivulla) toistetut tiedot on suojattu AFP: n immateriaalioikeuksilla. Siksi mitään näistä tiedoista ei saa tuottaa, muokata, levittää uudelleen, kääntää, kaupallisesti hyödyntää tai käyttää uudelleen millään tavalla ilman AFP: n etukäteen antamaa kirjallista suostumusta. AFP ei ole vastuussa viivästyksistä, virheistä tai puutteista, joita ei voida sulkea pois, eikä näiden tietojen perusteella toteutettujen toimien tai tapahtumien seurauksista.

.

saat lisätietoja