August 1, 2021

Yli kaksi miljoonaa euroa huutokaupattavalle Kashmirin safiirille Monacossa

Kautta

AFP

Julkaistu21. heinäkuuta 2021

27 karaatin Kashmirin safiiri myytiin maanantai-iltana 2,1 miljoonalla eurolla huutokaupassa, jonka Monte-Carlo-myymälä (HVMC) järjesti Monacossa, tiedottaja sanoi tiistaina. tämän talon.

Monte-Carlon huutokauppatalo

Arvioitu kahden ja kolmen miljoonan euron välillä tämä jalokivi, joka oli kiinnitetty platina- ja keltaiseen kultaiseen renkaaseen pyöreiden timanttien kaksoisjoukossa, oli tämän myynnin aikana 1,7 miljoonaa euroa. Pariisin Café.

Seitsemän puhelimen ostajaa korotti panoksensa ennen viimeistä vasarapuhallusta. Ostajan, joka on Italian kansalainen, on maksettava yhteensä 2,7 miljoonaa euroa tästä jalokivestä, joka aiemmin kuului eurooppalaiseen ruhtinasperheeseen.

Keräilijöiden suosittuja Kašmirin safiirien kauneimpia yksilöitä myydään säännöllisesti yli miljoonalla eurolla. 1800-luvulla maanvyörymä Himalajan vuoristossa paljasti poikkeuksellisen kivimuodostuman, huutokauppatalo selitti.

Nykyään suurin osa tämän alueen esiintymistä on suljettu, mikä selittää näiden kivien harvinaisuuden ja arvon “syvän sinisen ja silkkisen ja samettisen kiillon”, hän lisäsi.

Vuonna 2014 ”Blue Belle of Asia”, timanttikaulakoruihin kiinnitetty 392 karaatin Ceylon-safiiri, oli huutokaupattu 17,29 miljoonan dollarin tähtitieteellisestä summasta Christie’sissä Genevessä.

Tämän myynnin aikana maanantaina huutokaupatusta 450 koruerästä 80% löysi ostajan, yhteensä kuusi miljoonaa euroa.

Nizza, 20. heinäkuuta 2021 (AFP)

Kaikki jäljentämistä ja edustamista koskevat oikeudet pidätetään.
© 2021 Agence France-Presse
Kaikki tässä jaksossa (tai tapauksen mukaan tällä sivulla) toistetut tiedot on suojattu AFP: n immateriaalioikeuksilla. Siksi mitään näistä tiedoista ei saa tuottaa, muokata, levittää uudelleen, kääntää, kaupallisesti hyödyntää tai käyttää uudelleen millään tavalla ilman AFP: n etukäteen antamaa kirjallista suostumusta. AFP ei ole vastuussa viivästyksistä, virheistä tai puutteista, joita ei voida sulkea pois, eikä näiden tietojen perusteella toteutettujen toimien tai tapahtumien seurauksista.

.

lisätietoja täältä