August 2, 2021

Dokumentti Anthony Bordainista hyökkäyksen kohteena Deepfakingin käytöstä

Roadrunner – Elokuva Anthony Bordainista oli yksi kauden odotetuimmista kantaesityksistä. Mahdollisuus ymmärtää yksi maailman rakastetuimmista kokkeista, joka teki itsemurhan vuonna 2018, oli ainutlaatuinen.

Morgan Nevillen ohjaama dokumenttielokuva ensi-iltansa oli kesäkuussa ja se julkaistiin virallisesti 16. heinäkuuta, ja sitä ympäröi jo ylivoimainen kiista. Bordainin lähellä olevat ihmiset havaitsivat, että Neville käytti tekniikkaa syväfaking 45 sekunnin puheellesi. Maracutaiaa ei ilmoiteta elokuvan aikana eikä opintopisteissä.

Ensinnäkin: mikä on syväfaking?

Maailma keskustelee kiivaasti niiden käytön sääntelystä ja etiikasta syväfaking nykyään. Tekniikka koostuu henkilön kasvojen kartoittamisesta ja esimerkiksi toisen julkkiksen tai poliitikon kasvojen “istuttamisesta” ja sen, että henkilö sanotaan asioita, joita hän ei sanonut, yleensä ääninäyttelijän nauhoittamiksi. Tekniikalla saavutettu realismi kasvaa päivittäin ja tavoittaa mahdottomasti niitä, joita ei ole varoitettu vaikutuksen käytöstä.

Toinen käyttö syväfaking, Nevillen dokumenttielokuvan tapaus on istuttaa puhe, jonka Bordain, joka alun perin sanoi, oli tallentanut äänitteenä vain videotallenteeseen. muut asia.

Ohjaajan väite on, että linja oli tärkeä käsikirjoitukselle ja että hän kuuli esiintyjäänsä ja leskiään Anthony Bordainista ja että hän olisi saanut vastauksen, jonka “mielestämme Bordain ei välittäisi”.

Outo valtuutus Bordainilta “pöydän mukaan”

Anthony-entinen vaimo Ottavia Busia, joka pysyi yhtenä läheisimmistä ystävistään kuolemaansa asti, totesi, että “En todellakaan ole yksi niistä ihmisistä, jotka sanoivat, että Bordain ei välitä”, mikä kyseenalaisti eräänlaisen “valtuutuksen pöytää kohti” ”Dokumentin päähenkilön.

Sam Burns, Boston WBUR: n elokuvakriitikko, sanoi haastattelussa lehdelle Huoltaja: ”Kun kirjoitin katsauksen elokuvasta, tuottajat eivät varoittaneet minua tekoälyn käytöstä Bordainin äänen syventämisessä. Minusta tämä kertoo kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää epäeettisistä ihmisistä tämän projektin takana.

Vasta alkava kiista lupaa ulottua myös tuomioistuimiin, mikä saattaa vaarantaa elokuvan vetämisen. Lisäksi se herättää eettisiä keskusteluja tämän tekniikan käytöstä.

“Dokumentti” -määritelmät on juuri päivitetty.

Jota Wagner

Jota Wagner on kirjoittanut, disko ja juhlinut Brasiliassa ja Euroopassa 90-luvun alusta lähtien. Hän on tällä hetkellä Music Non Stopin päätoimittaja ja kulttuurintuottaja Agência 55: ssä. Hän on osallistunut korvien, jalkojen tai käsien avulla brasilialaisen elektronisen musiikin kynnykselle.

siirry tähän sivustoon