July 28, 2021

Käytetyt solmiot, sukat ja kengät: aloitteet niiden elvyttämiseksi

Alexandre Chapellier osaa huuhdella hyviä ideoita. Lanseerattu Cinnabar-tuotemerkillä rusettien ja couture-napinläpien ympärille, jotka on valmistettu luksusrakennusten kankaista, ja laajentanut sitten kokoelmiaan valikoimalla kashmirikappaleita, hän lanseeraa uuden konseptin: Tie-sairaalan.

Cinnabar käynnistää Tie-sairaalan

“Konsepti, joka vastaa haluamme valmistaa kestäviä tekstiilejä, selittää suunnittelija ja halu päivittää materiaaleja, keksiä muoti pidentämällä tuotteidemme käyttöikää. Tie-sairaalalla puramme kokonaan vintage-siteet, isoisän tai setän siteet, vaihdamme tarvittaessa välivuoraa ja vuorta, jotta heille saadaan kaunis siluetti. Voimme myös tehdä niistä kapeammat antaa heille hieman nuorekas ilme ja antaa heille uuden vahvistuslaipan.

Kuluta paremmin, korjaa pikemminkin kuin heitä pois, paranna nykyisiä… arvoja, jotka löytyvät myös suunnittelija Marcia de Carvalhon vuonna 2008 luomasta Orpo-sukat-aloitteesta.

Perustuen havaintoon, jonka mukaan 90% käytetyistä tai orpoista sukista heitetään roskakoriin ja että sukkien vuotuisen kulutuksen arvioidaan Ranskassa olevan noin 300 miljoonaa paria eli 16 000 tonnia jätettä, yrittäjä kuvittelee pistejärjestelmän kokoelmat ota vanhat sukat talteen ja kierrätä ne sitten uudeksi laatulangaksi.

Kierrätetyt sukat Orphan Socksilta

Toimiva veto, joka pakotti Marcia de Carvalhon kolme vuotta sitten yhdistämään voimansa kahden kumppanin kanssa kehittämään verkkokauppaa, jossa tarjotaan kierrätettyjen sukkien kokoelmia sekä käsineitä, hattuja, laukkuja tai huiveja.

Jos kengän elvyttäminen ei ole mitään uutta, uuden sukupolven kenkävalmistajat osoittavat nyt nenäänsä palauttamaan loiston vaurioituneille kenkä- tai lenkkipareille. “Tästä eteenpäin asiakkaan ei enää tarvitse mennä kenkätoimittajan luokse, kertoo Galoche et Patinin luojat. Kanssamme kaikki päätetään sivustollamme, ennen kuin lähetät skootterin kohtaamispaikkaan. asiakkaan valitsema. Otamme parin korjattavaksi Porte de Clichyn työpajaan, jossa kenkämestarimme Christian, entinen JM Weston, tekee ihmeitä. Sitten pari palautetaan edelleen skootterilla.

Yhä useammat tuotemerkit, kuten JM Weston, harjoittavat nyt kierrätystä tarjoamalla vanhan mallin vaihtoa lahjakortiksi. Veja, hän aloitti viime lokakuussa ensimmäisen kenkätehtaan Bordeaux’ssa (Darwinin avaruus), jossa lenkkarit voidaan korjata (riippumatta tuotemerkistä), kierrättää tai puhdistaa. Ja Sneakers and Chill, koripallokenkien valmistuksen edelläkävijä, on juuri organisoinut työpajansa, rue d’Aboukirin Pariisissa.

Kaikki jäljentämistä ja edustamista koskevat oikeudet pidätetään.
© 2021 FashionNetwork.com

.

muutti tänne