August 3, 2021

Verohyvitykset Luxemburgissa: Bryssel valitsee päätöksestä Amazonin hyväksi

Kautta

AFP

Julkaistu22. heinäkuuta 2021

Bryssel, 22. heinäkuuta 2021 (AFP) – Euroopan komissio valitti torstaina torstaina EU: n tuomioistuimen päätöksestä, jolla kumottiin Luxemburgille annettu määräys periä takaisin 250 miljoonan euron takausvero kaupan jättiläiseltä Amazonilta.

Shutterstock

12. toukokuuta tehty päätös oli vakava takaisku komissiolle, joka piti Amazonin Luxemburgissa saamia verohelpotuksia peiteltynä valtiontukena. Arvioimalla kohtuuttomat edut 250 miljoonaan euroon komissio määräsi Amazonin korvaamaan ne lokakuussa 2017.

Luxemburgin ja Amazonin vetoomuksen takia EU: n tuomioistuin päätti toukokuussa, että herttuakunta ei myöntänyt yritykselle mitään valikoivaa etua. Vaikka tuomioistuin “herättää tärkeitä oikeudellisia kysymyksiä”, komissio “katsoo kunnioittavasti, että tuomioistuin teki tuomiossaan useita oikeudellisia virheitä”, hän sanoi lausunnossaan.

Tapaus on nyt tutkittava EU: n korkeimmalla oikeudellisella elimellä, Euroopan unionin tuomioistuimella.

EU oli myös vedonnut sen jälkeen, kun se oli kärsinyt tappion Applesta heinäkuussa 2020. Kuten Amazonin tapauksessa, EU: n tuomioistuin kumosi komission vuonna 2016 amerikkalaiselle jättiläiselle antaman määräyksen palauttaa Irlannille 13 miljardia euroa veroetuja. .

Nämä riidat ovat osa Euroopan komission laajaa kampanjaa monikansallisten yritysten veropetoksia vastaan ​​EU: ssa. Tutkimukset on aloitettu viime vuosina LuxLeaks-skandaalin vuonna 2014 ja sitten Panama Papersin vuonna 2016 paljastamien painostusten alaisena.

Kaikki jäljentämistä ja edustamista koskevat oikeudet pidätetään.
© 2021 Agence France-Presse
Kaikki tässä jaksossa (tai tapauksen mukaan tällä sivulla) toistetut tiedot on suojattu AFP: n immateriaalioikeuksilla. Siksi mitään näistä tiedoista ei saa tuottaa, muokata, levittää uudelleen, kääntää, kaupallisesti hyödyntää tai käyttää uudelleen millään tavalla ilman AFP: n etukäteen antamaa kirjallista suostumusta. AFP ei ole vastuussa viivästyksistä, virheistä tai puutteista, joita ei voida sulkea pois, eikä näiden tietojen perusteella toteutettujen toimien tai tapahtumien seurauksista.

.

saat lisätietoja