June 22, 2021

Alessandra Galloni, Reuters-toimiston uusi päätoimittaja, joka on erittäin epämukavassa tilanteessa

Hyvä uutinen Alessandra Gallonille, Reuters-uutistoimiston uudelle päätoimittajalle, joka on ensimmäinen nainen, joka on ottanut tehtävän 170 vuoden historiansa aikana, on se, että hänellä on erinomainen maine.

“Hän on erittäin karismaattinen ja hänen kirjoituskonferenssit ovat erittäin hyvässä tasossa”, uskoo Reutersin yksi johtajista, joka tuntee hänet hyvin. “Hän on italialainen, joka aloitti Reutersin italiankielisessä palveluksessa ennen riveihin nousemista, hän puhuu myös ranskaa, hänellä on todellinen kansainvälinen näkökulma”, toivottaa toimittajan tervetulleeksi. “Kiinnostava, loistava”, kuvailee kolmatta, joka lähti äskettäin toimistosta ja kuvailee itseään ystäväksi.

Huono uutinen on, että Ison-Britannian lehdistöviraston uuden päällikön tehtävä, joka on virassa 12. huhtikuuta lähtien, lupaa olla erittäin herkkä. Mminä Galloni, joka ei halunnut puhua tämän artikkelin puolesta, ottaa ohjat rakenteesta, jossa vallitsee suuri levottomuus. “Päätämme itsemurhiin”, varoittaa johtajaa, jolla on kolme vuosikymmentä kotia. Psykologinen tukipalvelu on ylivoimainen avunpyynnöissä.

Toimittajat tuomitsevat toistuvat henkilöstövähennykset, suunnan, joka edellyttää määrällistä hallintoa, joka ei vastaa journalismin todellisuutta, ja toimituksellisen linjan, joka näyttää hylkäävän viraston historiallisen työn. “Alamme koskettaa luita”, huolestuttaa toimittajaa.

Journalismin siirtäminen

Vuodesta 2010 lähtien toimituksen henkilöstö on kasvanut 3 000: sta 2500 toimittajaan. Pariisissa työvoima on melkein puolittunut, nyt noin 80 henkilöön (kaikki osastot yhteensä). Espanjassa, jossa on vain kourallinen toimittajia, toimittaja kattaa nyt myös Portugalin.

Näiden leikkausten symboli, Reuters keksi journalismin ulkoistamisen. Se avasi tietojenkäsittelytoimistot Puolan Gdanskiin ja Intian Bangaloreen. Pienet, huonosti palkatut kädet ovat vastuussa useiden uutistoimiston perustehtävien suorittamisesta. Onko lehdistötiedote suurelta Piilaakson yritykseltä? Intialainen toimittaja, 14 000 kilometrin päässä, huolehtii siitä. Tarvitseeko video tarkentaa? Puolalainen asiantuntija tekee sen.

“Strategiana oli siirtää ranskalainen palvelu Puolaan, jossa he palkkasivat tusinan verran ihmisiä”, kertoo Patrick Vignal, SNJ: n edustaja Pariisissa.

Sinulla on jäljellä 74,58% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tärkeä sivusto