June 22, 2021

“Dieselportin” haamut tarttuivat Renaulten

Lähes seitsemän vuotta Volkswagen (VW) -skandaalin puhkeamisen jälkeen, viisi vuotta ranskalaisen dieselmenettelyn aloittamisen jälkeen, neljä vuotta sen jälkeen, kun Renaultia vastaan ​​aloitettiin oikeudellinen tutkinta, ranskalainen valmistaja on syytetty petostentorjunnasta Pariisin tuomioistuimen kansanterveyspylväs tiistaina 8. kesäkuuta, autoryhmä ilmoitti lehdistötiedotteessa.

Tämä on Ranskan oikeusministeriön ensimmäinen syytteeseen autoryhmästä tässä räjähtävässä asiassa, joka tunnetaan nimellä “dieselgate”.

Renaultia syytetään siitä, että se on asentanut dieselautoihinsa laitteen homologointitestin vaiheiden havaitsemiseksi. Puhdistus olisi ollut suurinta virallisen valvonnan aikana, mutta välttämättä toimiva nykyiseen käyttöön. Toisin sanoen oikeus syyttää ranskalaista valmistajaa käyttäytymisestä kuten VW, joka myönsi vuonna 2015 käyttäneensä väärennösohjelmistoja, jotka oli tarkoitettu helpottamaan homologointitestien läpäisemistä.

Lue myös “Dieselgate”: raportti, joka valtaa Renaultin

Rikoslain osalta tämä merkitsisi a “Merkittävien ominaisuuksien petos ja suoritetut tarkastukset” pahentaa se, että tavarat ovat vaarallisia terveydelle – ilmansaasteet tappavat Ranskassa 40 000 vuodessa, sanoo terveysturvalaitos Public Health France. Tästä rikoksesta rangaistaan ​​ankarasti: jopa seitsemän vuoden vankeusrangaistus ja 750 000 euron sakko vastuuseen kuuluville henkilöille ja yritykselle enintään 10% maksettavasta liikevaihdosta eli 4,3 miljardia euroa Renaultin tapauksessa.

Yhtiö kiistää

Tällä hetkellä, täsmentää rakentaja, oikeus on tyytynyt vaatimaan 20 miljoonan euron takuumaksua, josta 18 miljoonaa sisältyy mahdollisten vahinkojen ja sakkojen maksamiseen. Renault joutui myös antamaan 60 miljoonan euron pankkitakauksen mahdollisten vahinkojen korvaamiseksi.

Pohjimmiltaan yritys kieltää ankarasti kaikki rikokset. “Renault tuo suurimmalla avoimuudella oikeuden eteen kaikki selittävät seikat, jotka osoittavat, ettei se ole tehnyt petosta, Timanttiryhmän suunnittelupäällikkö Gilles Le Borgne kertoi joillekin toimittajille tiistaina. Renault ei pettänyt ketään eikä tehnyt mitään rikkomusta. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Viisi vuotta Dieselgaten jälkeen valmistajat hyötyvät edelleen luottamuksellisuuslausekkeesta

Tämä menettelyn uusi vaihe ei kuitenkaan välttämättä ole Renaultille katastrofi. “Yritys voi tällä syytteellä vihdoin puolustaa oikeuksiaan ja esittää perustelunsa”, toivottaa herra tervetulleeksi Le Borgne.

Sinulla on 53,73% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tutustu tähän sivustoon