June 24, 2021

Globaali elpyminen, vipu ranskalaisten yritysten elvyttämiseen

Annavassen (Haute-Savoie) ja Genevejärven välissä sijaitsevasta nestesaippua-tehtaastaan ​​- ainoasta Euroopassa – Xavier Thiry näkee kauas, hyvin kaukana. Hänen katseensa on Aasiassa, “Että olemme nähneet nousevan nopeasti, marraskuusta 2020 lähtien”, ja Yhdysvaltoihin, missä se haluaa vakiinnuttaa asemansa. Laboratoire Provendin pomo, joka paitsi valmistaa nestemäistä saippuaa, mutta toimii useiden hygienia- ja kauneustuotemerkkien valmistajana, yrityksen kehitys kulkee enemmän kuin koskaan kansainvälisillä markkinoilla.

“Mahdollisuudet eivät ole koskaan olleet niin ilmeisiä, hän selittää. Tällä hetkellä viennistä noin 40% eli 9 miljoonaa euroa liikevaihdosta. Haluaisin lisätä tämän osuuden 55 prosenttiin ja saavuttaa 13 tai 14 miljoonan viennin liikevaihdon. “ Tämän saavuttamiseksi tämä 75 työntekijän pk-yritys, jota tukee noin viisitoista vuokratyöntekijää, investoi 2 miljoonaa euroa tehtaan kapasiteetin kaksinkertaistamiseen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: ranskalaisille yrityksille herkkä poistuminen keinotekoisesta koomasta

Ranskalaisille yrityksille voimakas talouden elpyminen sekä Aasiassa että Yhdysvalloissa voi olla vipu pyrittäessä käynnistämään itsensä uudelleen kriisin jälkeen. Kiinan markkinoiden uskomaton dynaamisuus on osoitus tästä. Maanantaina 7. kesäkuuta julkaistujen lukujen mukaan tuonti on kasvanut yli 50% vuoden aikana, mikä on suurin kasvu kymmenessä vuodessa.

“Rahtikustannukset ovat nousseet 20%”

Yhdysvaltojen tulisi pakko-rokotuskampanjan, erityisen rahapolitiikan ja 1900 miljardin dollarin (1 560 miljardin euron) stimulaation ansiosta tietää “Kasvun voimakas kiihtyvyys”, kertoo BNP Paribas -konsernin pääekonomisti William De Vijlder. Luottovakuuttaja Euler Hermes teki matematiikan. Vuonna 2020 tapahtuneen 8 prosentin pudotuksen jälkeen tavaroiden ja palvelujen maailmankaupan pitäisi elpyä, +7,7 prosenttiin vuonna 2021 ja + 6 prosenttiin vuonna 2022. Ranskalaisille yrityksille tämä dynamiikka voi johtaa 8 prosentin viennin kasvuun vuonna 2021 ja 5,7% vuonna 2022, eli 59 miljardia euroa saatava ensimmäisenä vuonna ja 47 miljardia toisena vuonna.

Vakuutus-, konsultointi-, tutkimus- ja kehityspalveluiden myynti ulkomaille on hyvin suuntautunutta

Houkutteleva näkymä, vaikka sen toteutuminen onkin edelleen vaivatonta, kuten todistavat tiistaina 8. kesäkuuta julkaistut Ranskan ulkomaankaupan luvut. Kysynnän elpyminen lisäsi vientiä 400 miljoonalla eurolla, mutta tuonti kasvoi melkein kaksi kertaa nopeammin aiheuttaen alijäämä laskee. Toisaalta palvelukauppa tasapainottaa itseään hieman: vakuutus-, konsultointi-, tutkimus- ja kehityspalveluiden myynti ulkomaille on hyvin suuntautunutta.

Sinulla on 52,19% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

lue tämä artikkeli