June 24, 2021

Hauts-de-Francessa rakennetaan Renaultin sähköteollisuuden pylvästä

Tämän pitäisi vahvistaa hänen imagoaan “made in France” -mekaanikkona. Renaultin Pohjois-Ranskassa sijaitsevan sähkö- ja hyötyajoneuvopylvään teollisuusjohtaja Luciano Biondo sai onnistuneesti päätökseen neuvottelut, jotka johtivat tiistaina 8. kesäkuuta sopimuksen allekirjoittamiseen kaikkien työmarkkinaosapuolten kanssa. suuren sähkökoneiden tuotantokompleksin luomiseksi, “Euroopan tärkein ja kilpailukykyisin”, yrityksen mukaan ja nimeltään Renault ElectriCity.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Renaultin luvut ovat tummanpunaisia, johtuen terveyskriisistä ja ennen kaikkea riippuvuudesta Nissanista

Timanttiryhmä kokoontuu uudelleen klo 1On Tammikuussa 2022 sen tehtaat Douaissa, Maubeugessa (Nord) ja Ruitzissa (Pas-de-Calais) yhdessä oikeushenkilössä, joka on ryhmän 100-prosenttinen tytäryhtiö, allekirjoitetun tekstin mukaan – harvinainen tapaus – kaikkien ammattiliittojen kanssa, mukaan lukien SUD ja CGT. Kolmessa tehtaassa on siis turvattu lähes 5000 työpaikkaa, ja sopimuksen ehtojen mukaan vuosien 2022 ja 2024 välisenä aikana syntyy 700 uutta työpaikkaa, joista puolet Maubeugessa (hyötyajoneuvot) ja toinen puoli Douaissa. (yksityisajoneuvot) ja Ruitz (mekaaninen laitos).

Pohjoinen teollisuuskompleksi on edennyt pitkälle. Toukokuun 2020 lopussa, kun Renault ilmoitti suunnitelmasta vähentää 4600 työpaikkaa Ranskassa, kolmen toimipisteen tulevaisuutta ei taattu. Vielä nykyäänkin 8 miljardin euron nettotappiota vuonna 2020 tuottaneen ryhmän taloudellinen tilanne on hauras. Valmistajan palveluksessa olevien valimoiden sosiaalinen tilanne, olivatpa ne tytäryhtiöitä tai alihankkijoita, on katastrofaalinen. Douaissa, tehdas, joka tuottaa Talismania, Scéniciä ja Espacea “Suunniteltu tuottamaan 300 000 ajoneuvoa vuodessa, toimii vain 10% kapasiteetista”, toteaa FO-ammattiliiton edustaja Mariette Rih. ”Meidän piti toimia ja reagoida. Saavutettu sopimus on todellinen hyvä uutinen. “

“Rakentava sosiaalinen vuoropuhelu”

Edellyttäen, että sähköajoneuvojen ostajat ovat paikalla, Douai olisi siksi pelastettava tuottamalla kolme autoa: sähköinen Mégane (ensimmäiset koeajoneuvot ovat juuri poistuneet linjoilta), sitten vuoden 2023 jälkeen tuleva Battery R5 ja kaikki muut Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance -auto, joka on valmistettu pienellä ajoneuvolavalla, joka tunnetaan nimellä CMF-B-EV. Lopuksi kolmannen C-segmentin siluetin, joka voisi olla Renault Kadjarin sähköisen version seuraaja, pitäisi myös tulla näistä linjoista.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Renaultin akkutuotanto tapahtuu myös Pohjois-Ranskassa

Maubeugessa laitos pyörii uuden Kangoo E-Techin ympärillä, ja Ruitzissa vaihdelaatikot korvataan lopulta akkukoteloilla. “Tavoitteena on päästä lähemmäksi 400 000 sähköautoa, jotka tuotetaan vuoteen 2025 mennessä koko pohjoisnavalle”, toistaa Luciano Biondo. “Tällä sopimuksella olemme osoittaneet kykymme uudistua rakentavan sosiaalisen vuoropuhelun avulla. Tämän ja paikallisen verkoston – kumppanien, logistiikan, yliopistojen – perustamisen ansiosta pystymme tuottamaan ajoneuvoja Ranskassa “, lisää Biondo, jonka Toyota 2020 -joukkueen pilkkasivat, vuoden 2020 lopulla, kun hän oli voittanut saman vedon “made in France”, kun hän toimi Valenciennesin tehtaalla. Hän oli onnistunut laskeutumaan vuonna 2019 uusien Yaris- ja Yaris Cross -tuotteiden valmistamiseen, mutta pieniä ajoneuvoja, joiden katsottiin mahdottomiksi valmistaa Ranskassa.

Sinulla on jäljellä 33,11% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hänen uusin bloginsa