June 22, 2021

hotellialan kiusaus Covid-19-kriisin jälkeen

”Älä koskaan tuhlaa vakavaa kriisiä. Tämä on mahdollisuus tehdä asioita, joiden ajattelimme olevan mahdottomia. “ Barack Obaman silloisen esikuntapäällikön Rahm Emanuelin vuoden 2008 kriisin aikana laatimat neuvot eivät ole paenneet maailmanlaajuisen hotellialan suurista ketjuista. Ala, jonka tasainen kasvu on keskeytynyt, on pitkään pohtinut tapoja vähentää henkilöstökustannuksiaan. Covid-19-pandemia on saattanut säästää hänet kymmenen vuotta, sekä siksi, että se työnsi työntekijänsä työttömyyteen tai muiden työnantajien syliin, että koska se koki muita järjestäytymisen muotoja.

Hotellimiehet etenevät hitaasti tästä arkaluontoisesta aiheesta, mutta Hiltonin pomo Chris Nassetta totesi sen suoraviivaisesti helmikuussa pidetyssä rahoitusanalyytikoiden konferenssissa: ”Työskentelemme tällä hetkellä kussakin tuotemerkissä katteiden lisäämiseksi ja tuottavuuden parantamiseksi erityisesti siivouksen, ateriapalvelujen ja muiden palvelujen alalla. Kun nousemme kriisistä, nämä alueet tuottavat enemmän marginaaleja ja vaativat vähemmän työpaikkoja kuin ennen Covid-19: tä. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: matkailuala on saavuttamassa kesää

Hiltonin johtajien mielessä nämä säästöt voisivat palata sekä osakkeenomistajille että työntekijöille houkuttelevamman palkkamaksun muodossa. Amerikkalaisen hotellialan vähimmäispalkan noususta keskusteltiin jo ennen pandemiaa, ja nykyiset rekrytointiongelmat pakottavat hotellit tarjoamaan korkeampia palkkoja kuin ennen kriisiä.

Monipuolinen ja paremmin maksettu?

Toisessa muodossa Accorin toimitusjohtaja Sébastien Bazin sanoi toukokuussa BFM Business -yrityksestä, että olisi välttämätöntä ”Parempaa arvoa tuottava työ [des employés d’hôtels], eli ehkä maksaa heille enemmän, ehkä tehdä niistä paljon monipuolisempia ”.

Monipuolisuus asennettiin kaikkiin hotelleihin kriisin aikana. Sijoittautumisasteesta tai sijainnista riippumatta pomot ja työntekijät ovat kokeneet tehtäviä, joihin heitä ei aiemmin ole määrätty, ja esimiehet ovat pitäneet kustannukset minimissä. He pystyivät arvioimaan edut ja haitat.

HotStats-barometrin mukaan työvoimakustannukset käytettävissä olevaa huonetta kohti laskivat 50% vuosina 2019–2020 Atlantin molemmin puolin. Euroopassa tämä tarkoittaa päivittäistä voittoa 26 euroa huonetta kohti. Mitä tehdä sylkeä tulopäälliköt, joka vastaa laitoksen kannattavuuden optimoinnista ja katsoo, että monet tehtävät tulisi automatisoida.

Sinulla on 54,9% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

informatiivinen viesti